07/12/2022 07/12/2022 Στα κατηχητικά του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου… κάτι μύρισε όμορφα! Πολλά παιδικά χεράκια, βρέθηκαν να ζυμώνουν τα δικά τους πρόσφορα στα πλαίσια της βιωματικής μάθησης στις μικρότερες κατηχητικές βαθμίδες. Τα μικρά κατηχητόπουλα έμαθαν για τους συμβολισμούς της σφραγίδας του προσφόρου, μέσα από ένα μεγάλο κολάζ, όπου όλοι συμμετείχαν επικολλώντας επάνω του μικρές ψηφίδες. Με...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού Βόλου
07 Δεκεμβρίου, 2022 - 12:10
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2022 - 12:37

“Παιδικά χεράκια, φτιάχνουν πρόσφορα” – Κατηχητικά Ι.Ν. Αναλήψεως του Χριστού Βόλου

Διαδώστε:
“Παιδικά χεράκια, φτιάχνουν πρόσφορα” – Κατηχητικά Ι.Ν. Αναλήψεως του Χριστού Βόλου

Στα κατηχητικά του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου… κάτι μύρισε όμορφα! Πολλά παιδικά χεράκια, βρέθηκαν να ζυμώνουν τα δικά τους πρόσφορα στα πλαίσια της βιωματικής μάθησης στις μικρότερες κατηχητικές βαθμίδες.

Τα μικρά κατηχητόπουλα έμαθαν για τους συμβολισμούς της σφραγίδας του προσφόρου, μέσα από ένα μεγάλο κολάζ, όπου όλοι συμμετείχαν επικολλώντας επάνω του μικρές ψηφίδες.

Με την καθοδήγηση των έμπειρων κατηχητριών, αγόρια και κορίτσια των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, προετοίμασαν τα υλικά, προσευχήθηκαν, αναπιάσαν το προζύμι, προσθέσαν το αλεύρι, ζύμωσαν και έψησαν τις δικές τους “λειτουργιές” όπως συνήθως τις λέμε… για να αποδοθούν ως προσφορά για τη λατρεία του Θεού μας.

Άλλωστε, δεν έχει σημασία τόσο το τέλειο σχήμα ή η καλοπατημένη σφραγίδα, όσο, το γεγονός αυτό καθ’ αυτό, αφού αποτελεί την καλύτερη έμμεση εφαρμογή τη φράσης που ακούμε κατά τη Θεία Λειτουργία: “τα σα εκ των σων”!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων