08/09/2020 08/09/2020 Επί τη μεγάλη θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Παναγίας μας, Προστάτιδος και Υπερμάχου Στρατηγού του Ελληνικού Έθνους, oι Φίλοι του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Νικαίας μας θυμίζουν ένα μικρό απόσπασμα από μια ομιλία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου για την Παναγία, που έγινε στο Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά. . ÷ ÷ ÷ ÷...
Ενορίες : Άγιος Νικόλαος Νικαίας
08 Σεπτεμβρίου, 2020 - 22:30
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2020 - 21:53

«Παναγία μου βοήθησέ μας, επήρα στο λαιμό μου το ρωμαίικο»

Διαδώστε:
«Παναγία μου βοήθησέ μας, επήρα στο λαιμό μου το ρωμαίικο»

Επί τη μεγάλη θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Παναγίας μας, Προστάτιδος και Υπερμάχου Στρατηγού του Ελληνικού Έθνους,  Φίλοι του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Νικαίας μας θυμίζουν ένα μικρό απόσπασμα από μια ομιλία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου για την Παναγία, που έγινε στο Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά.

. ÷ ÷ ÷ ÷ ÷ ÷ ÷ ÷ ÷ ÷ ÷ ÷ ÷ ÷ ÷ ÷ ÷ ÷ ÷ ÷ ÷
«”Παναγία μου βοήθησέ μας, επήρα στο λαιμό μου το ρωμαίικο”.
Το είπε ένας Στρατηγός του διαμετρήματος ενός Κολοκοτρώνη , στον οποίο οφείλουμε την Ελευθερία μας και την Ανεξαρτησία μας και σ ‘ αυτόν και σε όλους τους άλλους.
Επίστευαν λοιπόν ότι η Παναγία μας είναι η Υπέρμαχος του Γένους μας Στρατηγός.
Και εδώ που βρισκόμαστε απόψε, που είναι η Παναγία Σουμελά, είναι απόδειξης αυτής της αλήθειας για άλλη μία φορά.
Γιατί αποδεικνύει ότι οι Έλληνες έχουμε μέσα μας αυτή την πίστη ακατάλυτη, αυτή τη πίστη η οποία δεν σείεται με τίποτα. Κανείς δεν μπορεί να τη βγάλει μέσα από την ψυχή μας, γιατί έχει γίνει ένα με την ύπαρξή μας. Και ανά την Ελλάδα και τον κόσμον Πόντιοι, όταν έχασαν τις Αλησμόνητες Πατρίδες τους και εκείνοι όπως και εμείς, ήρθαν εδώ και δεν ελησμόνησαν».
~Ένα διαχρονικό απόσπασμα ομιλίας του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου , που έγινε στο Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων