13/06/2022 14/06/2022 Την Δευτέρα η του Αγίου Πνεύματος επιφοίτησις, 13 Ιουνίου 2022, και επί τη εορτή της Αγίας Τριάδος, τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο φερώνυμο ιερό παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδος του ενοριακού ιερού ναού Ευσγγελίστριας Αμαρύνθου όπου ιερούργησε ο εξ Αμαρύνθου Πανοσ. Αρχιμ. Παύλος Μπαραμπούτης εφημέριος ιερού ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος...
Ενορίες : Αγία Τριάδα Αμαρύνθου
13 Ιουνίου, 2022 - 18:57
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2022 - 2:34

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Αγία Τριάδα Αμαρύνθου

Διαδώστε:
Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Αγία Τριάδα Αμαρύνθου

Την Δευτέρα η του Αγίου Πνεύματος επιφοίτησις, 13 Ιουνίου 2022, και επί τη εορτή της Αγίας Τριάδος, τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο φερώνυμο ιερό παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδος του ενοριακού ιερού ναού Ευσγγελίστριας Αμαρύνθου όπου ιερούργησε ο εξ Αμαρύνθου Πανοσ. Αρχιμ. Παύλος Μπαραμπούτης εφημέριος ιερού ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος αναφέρθηκε στα αδιαίρετα πρόσωπα της ομοουσίου Τριάδος.

Ο Αρχιμανδρίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο τρίτο πρόσωπο, το πανάγιο πνεύμα, το οποίο τα πάντα χορηγεί και διαχύει με την χάρη του μέσα στη Θεία Ευχαριστία και σε όλα τα ιερά μυστήρια της Εκκλησίας τα οποία επιτελούνται με την επίκληση του Αγίου Πνεύματος.

Στη Θεία Ευχαριστία συμμετείχαν πολλοί πιστοί μεταξύ των οποίων η Αντιδήμαρχος Ερέτριας και Ιατρός κ. Παναγιώτα Μπούγα – Μπαραμπούτη.

Επίσης στο αναλόγιο έψαλαν ο Οικονόμος Ιωάννης Μπαραμπούτης εφημέριος ιερού ναού Ευαγγελίστριας Αμαρύνθου με τον ιεροψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας Δημήτριο Πετρογιάννη.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Μπαραμπούτης – Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων