02/09/2023 02/09/2023 Πανηγυρικά θα τιμηθεί και φέτος στην Ενορία Αγίου Νείλου Πειραιώς, το διήμερο 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2023 το θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ εν Χώναις της Φρυγίας, του οποίου η λαμπρά Ιερά Εικόνα φυλάσσεται στον Ναό. Κατά την ακολουθία του Εσπερινού της παραμονής θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ. Το πρόγραμμα ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ...
Ενορίες : Αγιος Νείλος Πειραιώς
02 Σεπτεμβρίου, 2023 - 17:36
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2023 - 17:39

Πανηγυρικός εορτασμός του εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Άγιο Νείλο Πειραιώς

Διαδώστε:
Πανηγυρικός εορτασμός του εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Άγιο Νείλο Πειραιώς

Πανηγυρικά θα τιμηθεί και φέτος στην Ενορία Αγίου Νείλου Πειραιώς, το διήμερο 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2023 το θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ εν Χώναις της Φρυγίας, του οποίου η λαμπρά Ιερά Εικόνα φυλάσσεται στον Ναό.

Κατά την ακολουθία του Εσπερινού της παραμονής θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Το πρόγραμμα

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

19.00 Ακολουθία Μικρού Αποδείπνου Χαιρετισμών στον Αρχάγγελο Μιχαήλ ενώπιον της Ιεράς Εικόνος Του. 

ΤΡΙΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

11.00 Ιερά Παράκληση στον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

19.00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

21.00 Ιερά Παράκληση στον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

07.00 Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Ακολουθία Μικρού Αγιασμού με Ευχή εις τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

18.15 Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία Ιερά Παράκληση στον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

  • Το απόγευμα της 5ης Σεπτεμβρίου, θα διανεμηθεί ευλογία από τον Πανορμίτη της Σύμης.
  • Κάθε Τρίτη στις 11.00 π.μ. τελείται στον Ιερό μας Ναό, Παράκληση στον Αρχάγγελο Μιχαήλ.
Είναι γνωστοί οι δεσμοί της Ενορίας με το Αρχαγγελοσκέπαστο Νησί της Σύμης, καθώς αφενός ο πρώτος εφημέριος του Ιερού μας Ναού, μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Παπαβασιλείου (1884-1961), καταγόταν από τη Σύμη, αφετέρου πολλοί Συμιακοί κατοικούν στην ενορία.
Επ’ ευκαιρία τόσο του εορτασμού του θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ όσο και των σχέσεων της ενορίας μας με το Αρχαγγελοσκέπαστο νησί της Σύμης, μπορείτε να δείτε το αφιέρωμα των στελεχών Νεότητος της ενορίας , στον Ταξιάρχη της Σύμης, το οποίο προέρχεται από την εκπομπή “Ορθοδοξία και Βιωματικές Εμπειρίες”, των στελεχών, αποφοίτων και φίλων του Ενοριακού Νεανικού Έργου του Ιερού Ναού Αγίου Νείλου Πειραιώς. Η εκπομπή αυτή μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό “Πειραϊκή Εκκλησία” 91,2 fm:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων