14/09/2022 14/09/2022 Η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού τιμήθηκε με δεύτερη πανήγυρη στον ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας, όπου την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Συμμετείχαν ο Σακελλάριος Κωνσταντίνος Κιούσης εφημέριος του ιερού ναού Αγίας Παρασκευής Καλλιθέας, ο Οικονόμος Κυριακός Κοκκάλας εφημέριος του ιερού ναού Αγίου...
Ενορίες : Εισοδίων της Θεοτόκου Γυμνού
14 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:25

Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτανεία του Τιμίου Σταυρού στο Γυμνό Ερέτριας

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτανεία του Τιμίου Σταυρού στο Γυμνό Ερέτριας

Η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού τιμήθηκε με δεύτερη πανήγυρη στον ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας, όπου την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Συμμετείχαν ο Σακελλάριος Κωνσταντίνος Κιούσης εφημέριος του ιερού ναού Αγίας Παρασκευής Καλλιθέας, ο Οικονόμος Κυριακός Κοκκάλας εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Ιωάννου Αμαρύνθου και ο Πανοσ Αρχιμ. Ρωμανός Μπασινάς εφημέριος της ενορίας.

Πριν την απόλυση ομίλησε ο π. Κυριακός και αναφέρθηκε σε πολλά σημεία που αποτυπώνει ο Τίμιος Σταυρός για την εορτή της Υψώσεως του.

Επίσης στον εσπερινό παρέστησαν ο Βουλευτής Εύβοιας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Σμπιλίρης ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Γυμνού κ. Γεώργιος Χαϊνάς με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητος Αμαρύνθου κ. Κωνσταντίνο Ζαχαριά.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτανεία του Τιμίου Σταυρού πλαισιωμένη με την συμμετοχή των παιδιών του κατηχητικού της ενορίας αλλά και την αθρόα συμμετοχή των πιστών που τίμησαν την εορτή.

 

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων