16/07/2020 16/07/2020 Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός θα ψαλεί σήμερα στις 19.30 στον περικαλλή εορτάζοντα ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, που κοσμεί το λόφο των Νυμφών στο Θησείο, κάτω από το Αστεροσκοπείο Αθηνών. Μάλιστα, σήμερα και αύριο, ημέρα της εορτής της Αγίας, οι πιστοί θα μπορέσουν να δουν στον Ναό τοιχογραφίες, που ήταν κρυμμένες απ’ τη φθορά των ετών, και...
Ενορίες : Αγία Μαρίνα Θησείου
16 Ιουλίου, 2020 - 18:50
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2020 - 18:46

Πανηγυρικός Εσπερινός στην Αγία Μαρίνα του Θησείου

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός στην Αγία Μαρίνα του Θησείου

Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός θα ψαλεί σήμερα στις 19.30 στον περικαλλή εορτάζοντα ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, που κοσμεί το λόφο των Νυμφών στο Θησείο, κάτω από το Αστεροσκοπείο Αθηνών. Μάλιστα, σήμερα και αύριο, ημέρα της εορτής της Αγίας, οι πιστοί θα μπορέσουν να δουν στον Ναό τοιχογραφίες, που ήταν κρυμμένες απ’ τη φθορά των ετών, και που ήρθαν στην επιφάνεια μετά τις εργασίες συντήρησης που ολοκληρώθηκαν αυτές τις μέρες σε μεγάλο βαθμό.

Στον ναό όλο τον Ιούλιο τελούνταν καθημερινά, στις 7 το απόγευμα, παρακλήσεις στην Αγία Μαρίνα μπροστά στο ιερό λείψανό της.

Χθες το απόγευμα στη σελίδα του ναού στο facebook, μια κυρία, που μένει στη γειτονιά, αφηγήθηκε τη συγκινητική εμπειρία της από τις παρελθούσες γιορτές της Αγίας Μαρίνας με τα πανηγύρια, από την περίοδο που ήταν παιδί.

Γράφει, λοιπόν:

«Μικρή, όλο το καλοκαίρι περίμενα το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας. Η εκκλησία μας από την παραμονή άρχιζε τις λειτουργίες με τις εξαίσιες μελωδίες.Κόσμος αμέτρητος από όλη την Αθήνα από την παραμονή, όπου διανυκτεύρευαν στα βραχάκια, για να παρακολουθούν τα τρισάγια που γινόντουσαν κάθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Παιδάκια- παπαδάκια ντυμένα να ζητούν την βοήθεια της για ίαση. Ο κόσμος… Πίστευε, τότε ο κόσμος… Η εκκλησία στολισμένη με λουλούδια πανέμορφα. Λάτρευα που στην πλατεία στήνανε λούνα παρκ με κούνιες βάρκες αυτοκινητάκια που σε έφερνα ψηλά και πολλά άλλα. Αμέτρητα λουλούδια σε γλάστρες.Παιχνίδια σε πάγκους. Στα παιδικά μας μάτια φαίνονταν μαγικά.Συνήθως αγοράζαμε μια γλάστρα με σγουρό βασιλικό για την γιαγιά. Και εμάς μας αγοράζανε κανατάκια πήλινα ζωγραφισμένα που τα φέρνανε από την Αίγινα. Να έχουμε υγεία με την βοήθεια της Αγίας Μαρίνας Μεγάλη η Χάρη της να την ξαναγιορτάσουμε και εφέτος όπου και αν βρισκόμαστε».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων