16/09/2023 16/09/2023 Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα με αφορμή την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού η οποία τιμάται κάθε χρόνο στον ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας. Το εσπέρας της 13ης Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός τον οποίον τέλεσαν οι Πανοσ. Αρχιμανδρίτες π. Νικόλαος Πριμηκύριος, εφημέριος ιερού ναού Αγίου Ιωάννου Παλαιού Κοιμητηρίου...
Ενορίες : Εισοδίων της Θεοτόκου στο Γυμνό
16 Σεπτεμβρίου, 2023 - 10:06
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2023 - 10:17

Πανηγυρικός Εσπερινός της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στο Γυμνό

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στο Γυμνό

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα με αφορμή την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού η οποία τιμάται κάθε χρόνο στον ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας.

Το εσπέρας της 13ης Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός τον οποίον τέλεσαν οι Πανοσ. Αρχιμανδρίτες π. Νικόλαος Πριμηκύριος, εφημέριος ιερού ναού Αγίου Ιωάννου Παλαιού Κοιμητηρίου Χαλκίδος, και π. Ρωμανός Μπασινάς, εφημέριος της ενορίας, καθώς και ο Πρωτοπρ. Κυριακός Κοκκάλας, εφημέριος ιερού ναού Αγίου Ιωάννου Αμαρύνθου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Πριμηκύριος ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού απο την Αγία Ελένη και απο την ύψωσή του από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων από τον οποίον παραδειγματιζόμαστε και εμέις βάζοντας τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό στο κέντρο της ζωής μας και ως σημείο αναφοράς εμπνεόμαστε από αυτόν.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, με την συμμετοχή πολλών πιστών πραγματοποιήθηκε η λιτανεία του Τιμίου Σταυρού στην οποία συμμετείχαν ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Σμπιλήρης, κ. Μαρία Παπαγφελή, κ. Παναγιώτα Μπούγα – Μπαραμπούτη, κ. Ευάγγελος Τσώκος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Γυμνού κ. Γεώργιος Χαϊνάς, και η πρώην Δήμαρχος Ερέτριας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ.

 

Φωτογραφίες Ηρακλής Κοκκάλας Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων