02/02/2024 03/02/2024 Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Υπαπαντή του Χριστού στην Ενορία των Καθενών Διρφύων στην Εύβοια. Το απόγευμα της Πέμπτης 1η Φεβρουαρίου 2024, παραμονή της εορτής, κατά το τοπικό ετήσιο έθιμο με την συμμετοχή των πιστών της ενορίας των Καθενών, λιτανεύθηκε επί μία ώρα η Ιερά Εικόνα της Παναγίας των Ερίων από τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου...
Ενορίες : Καθενών Διρφύων
02 Φεβρουαρίου, 2024 - 21:57
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2024 - 11:08

Πανηγυρικός Εσπερινός Υπαπαντής του Χριστού στους Καθενούς Εύβοιας

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός Υπαπαντής του Χριστού στους Καθενούς Εύβοιας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Υπαπαντή του Χριστού στην Ενορία των Καθενών Διρφύων στην Εύβοια.

Το απόγευμα της Πέμπτης 1η Φεβρουαρίου 2024, παραμονή της εορτής, κατά το τοπικό ετήσιο έθιμο με την συμμετοχή των πιστών της ενορίας των Καθενών, λιτανεύθηκε επί μία ώρα η Ιερά Εικόνα της Παναγίας των Ερίων από τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου του χωρίου των Καθενών στο φερώνυμο βυζαντινό καθολικό Ιερό Ναό της πάλαι ποτέ Ιεράς Μονής Υπαπαντής Ερίων του 13ου αιώνος.

Πριν την έναρξη του Πανηγυρικού Εσπερινού αναπέμφθηκε δέηση ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας από τον Οικονόμο π. Ιωάννη Κετσετζή, Εφημέριο της Ενορίας των Καθενών.

Την εορτή επίσης τίμησαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Καθενών κ. Αντώνιος Τσώκος και πλήθος πιστών απο την ενορία των Καθενών και την ευρύτερη περιοχή των Διρφύων.

Τους ύμνους απέδωσε ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού Τιμίου Προδρόμου Καθενών κ. Ιάκωβος Κετσετζής υιός του εφημερίου της ενορίας με την συμμετοχή άλλων ιεροψαλτών.

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων