26/12/2022 27/12/2022 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στο φερώνυμο παρεκκλήσι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος το απόγευμα της Δευτέρας 27 Δεκεμβρίου 2022. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο προεξήρχε ο Β’ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ....
Ενορίες : Ι.Μ.Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος
26 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:52
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2022 - 3:30

Εσπερινός Αγίου Στεφάνου στον πανηγυρίζον παρεκκλήσι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Χαλκίδος

Διαδώστε:
Εσπερινός Αγίου Στεφάνου στον πανηγυρίζον παρεκκλήσι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Χαλκίδος

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στο φερώνυμο παρεκκλήσι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος το απόγευμα της Δευτέρας 27 Δεκεμβρίου 2022.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο προεξήρχε ο Β’ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης.

Επίσης συμμετείχαν ο Πανοσ. Αρχιμ. Χριστόδουλος Μάνιας, Προϊστάμενος Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, ο Πανοσ. Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, και ο Πρωτοπρ. Αθανάσιος Τρίκας, εφημέριος του προαναφερθέντος Ιερού Ναού.

 

 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Ιωάννης όπως και αναφέρθηκε στον βίο και τον μαρτυρικό θάνατο του Αγίου Στεφάνου από τον οποίο εισόδευσε στη Βασιλεία των Ουρανών.

Την εορτή τίμησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων κ. Δήμητρα Σακελλαράκη και πολλοί πιστοί.

Επίσης το αναλόγιο διηκόνησαν ο κ. Γεώργιος Καραγκούνης, Πρωτοψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου, και ο κ. Ιωάννης Δέδες Λαμπαδάριος του προαναφερθέντος Ιερού Ναού με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

 

 

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων