24/08/2023 24/08/2023 Η εορτή της Παναγίας Φανερωμένης, όπως κάθε χρόνο αλλά ιδιαιτέρως φέτος, αποτέλεσε κορυφαία ευκαιρία προσευχητικής αναφοράς στην Κυρία Θεοτόκο, εκζήτησης της χάρης και της μεσιτείας της, σε καιρούς οριακούς για τον αποσταμένο άνθρωπο της εποχής μας. Επίκεντρο των λατρευτικών εορταστικών εκδηλώσεων ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού. Στον Ιερό Ναό τελούνταν από...
Ενορίες : Ι.Κ.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού
24 Αυγούστου, 2023 - 14:48
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2023 - 14:51

Πανηγύρισε η Παναγία Φανερωμένη στον Χολαργό

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Παναγία Φανερωμένη στον Χολαργό

Η εορτή της Παναγίας Φανερωμένης, όπως κάθε χρόνο αλλά ιδιαιτέρως φέτος, αποτέλεσε κορυφαία ευκαιρία προσευχητικής αναφοράς στην Κυρία Θεοτόκο, εκζήτησης της χάρης και της μεσιτείας της, σε καιρούς οριακούς για τον αποσταμένο άνθρωπο της εποχής μας.

Επίκεντρο των λατρευτικών εορταστικών εκδηλώσεων ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού. Στον Ιερό Ναό τελούνταν από 1ης έως και 23ης Αυγούστου, καθημερινά, το πρωί μεν η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα η Παράκλησις της Παναγίας.

Το απόγευμα της Τρίτης 22 Αυγούστου εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου και με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Παρέστησαν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως. Ακολούθησε η λιτανεία της εφεστίου εικόνας της Φανερωμένης καθώς και του Επιταφίου της Παναγίας στους δρόμους της ενορίας.

Προ της απολύσεως, στο περιστύλιο ενώπιον του Ιερού Ναού, ο Θεοφιλέστατος ανέπεμψε ειδική Ευχή και Δέηση για την αποκατάσταση των πυροπλήκτων αδελφών μας και την ενίσχυση όλων όσων εργάζονται νυχθημερόν για την κατάσβεση των πυρκαγιών, που καταστρέφουν την όμορφη δημιουργία του Θεού και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή πολλών ανθρώπων.


Το πρωί της αγιωνύμου ημέρας τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Λίγο προ του τέλους, ο προεξάρχων Θεοφιλέστατος Ρωγών προχείρισε σε Αναγνώστες δύο λαμπρούς επιστήμονες, ευλαβείς ενορίτες και οικογενειάρχες, τον κ. Κωνσταντίνο Τούτουζα, Ιατρό – Καθηγητή Καρδιολογίας και τον κ. Απόστολο Παρίση, Θεολόγο –Εκπαιδευτικό.

Το απόγευμα, με κατάνυξη πολλή, εψάλη ο μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκλησις προς την Θεοτόκο, με τον ευλαβή λαό του Χολαργού και τους πολυάριθμους προσκυνητές να δέονται με πίστη και εμπιστοσύνη στην Μητέρα του Κυρίου για όλα όσα η προσευχόμενη καρδία καθενός εναποθέτει στη μητρική αγκάλη της.

Η Κυρία Θεοτόκος η Πεφανερωμένη να ευλογεί την πορεία μας και να σώζει όλους που με στέρεα ελπίδα της αναφωνούν : «σέ γάρ καί μόνην ἐλπίδα κεκτήμεθα!».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων