06/12/2019 06/12/2019 Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε και φέτος η πανήγυρις του ιερού Μητροπολιτικού Ναού αγ. Νικολάου Πολυγύρου. Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος πλαισίουμένος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Ειρηναίο Μιχαηλίδη και ιερείς της Μητροπολεως. Παρευρέθηκαν στις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις εκπρόσωποι των αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστικών αρχών, οι αντιδημαρχοι Χρήστος Βορδος...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πολυγύρου
06 Δεκεμβρίου, 2019 - 19:11
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2019 - 18:35

Πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου Πολυγύρου

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου Πολυγύρου

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε και φέτος η πανήγυρις του ιερού Μητροπολιτικού Ναού αγ. Νικολάου Πολυγύρου. Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος πλαισίουμένος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Ειρηναίο Μιχαηλίδη και ιερείς της Μητροπολεως.

Παρευρέθηκαν στις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις εκπρόσωποι των αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστικών αρχών, οι αντιδημαρχοι Χρήστος Βορδος και Δημήτρης Ζαγγίλας και ευσεβεις πιστοι που τίμησαν τον πολιούχο και την παραμονή με τον πανηγυρικό εσπερινό και το πρωί με την αρχιερατική θ. Λειτουργία και την λιτανεία της σεβασμια εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πόλεως.

Ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί τον πλέον λαοφιλή και προσφιλή άγιο της Εκκλησίας και προστάτη των θαλασσών και των ταξιδεμενων, όπως τόνισε ο Σεβ. Μητροπολίτης στο κήρυγμά του, καλώντας τους πιστούς σε βίωση του μυστηρίου της πίστεως και της Εκκλησίας, η οποία ανεδεικνυει αγίους, όπως τον Άγιο Νικόλαο. Ας σημειωθεί ότι μετά το πέρας της λιτανείας προσφέρθηκε μαζί με το αντιδωρο, το κόλλυβο του Αγίου και γλυκό σε όλους τους πανηγυριστές, καθώς και κέρασμα και καφές στους κοπιώντας το οποίο επιμελήθηκαν ο προϊστάμενος του ιερού ναού π. Αντώνιος Φιλίππου και εθελόντριες κυρίες.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων