06/08/2023 07/08/2023 Με κάθε μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάζεται η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στα Λευκάκια Ναυπλίου. Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 5 Αυγούστου 2023, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός ιερουργούντος του πρωτοπρεσβυτέρου π. Ελευθερίου Μίχου στο φερώνυμο πανηγυρίζον εκκλησάκι.  Πρόκειται για ένα μικρό και πανέμορφο εκκλησάκι, μόλις 6 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο. Στο τέλος του Εσπερινού ο εφημέριος του...
Ενορίες : Ι.Ν. Μεταμοφώσεως του Σωτήρος Λευκακίων Ναυπλίου
06 Αυγούστου, 2023 - 19:47
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2023 - 3:15

Πανηγύρισε το εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Λευκάκια Ναυπλίου

Διαδώστε:
Πανηγύρισε το εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Λευκάκια Ναυπλίου

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάζεται η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στα Λευκάκια Ναυπλίου.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 5 Αυγούστου 2023, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός ιερουργούντος του πρωτοπρεσβυτέρου π. Ελευθερίου Μίχου στο φερώνυμο πανηγυρίζον εκκλησάκι.

Πρόκειται για ένα μικρό και πανέμορφο εκκλησάκι, μόλις 6 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο. Στο τέλος του Εσπερινού ο εφημέριος του Nαού π. Μιχαήλ Καλαμαράς ευχαρίστησε όλους που ήρθαν στα Λευκάκια και τίμησαν την εορτή .

Τα Λευκάκια (παλαιά ονομασία: Σπαιτζίκο) είναι πεδινό χωριό του Νομού Αργολίδας. Βρίσκεται στην διαδρομή προς το Τολό και απέχει πέντε χιλιόμετρα από το Ναύπλιο. Είναι χτισμένο πάνω σε πέντε γήλοφους, σε υψόμετρο από 5 έως 25 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, εν μέσω του μεγάλου πορτοκαλεώνα της περιοχής. Στην ανατολική πλευρά του χωριού, ευρίσκεται ο επιμήκης λόφος, Μακρυβούνι (από την οδό Ασκληπιού – Επιδαύρου, μέχρι την θάλασσα, στον Αργολικό Κόλπο), με μοναδική θέα στον κάμπο της Ναυπλίας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2021, το χωριό είχε πληθυσμό 903 κατοίκων. Υπάγεται στη δημοτική ενότητα Λευκακίων, του Δήμου Ναυπλιέων.

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων