08/05/2023 08/05/2023 Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Ευαγγελιστού της Αγάπης Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερέτριας το οποίο βρίσκεται στον οικισμό του Κοτρωνίου Ερέτριας. Την παραμονή τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλσμπος Ραμαντανάκης με τον Διάκονο...
Ενορίες : Ι.Ν. Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερέτριας
08 Μαΐου, 2023 - 16:36
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2023 - 15:43

Πανηγύρισε το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Ερέτρια

Διαδώστε:
Πανηγύρισε το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Ερέτρια

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Ευαγγελιστού της Αγάπης Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερέτριας το οποίο βρίσκεται στον οικισμό του Κοτρωνίου Ερέτριας.

Την παραμονή τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλσμπος Ραμαντανάκης με τον Διάκονο Χρήστο Ραμαντανάκη με την συμπροσευχή του Πρωτοπρεσβυτέρου Θεοφάνους Παπαγεωργίου εφημέριο Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας και των ιεροψαλτών.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε η Λιτανεία της Εικόνος του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και η διανομή της πανηγυρικής δοχής προς όλους τους πιστούς που τίμησαν την εορτή με την ευγενή χορηγία των αδελφών Αριστείδου και Αναστασίου Μασούρη, κ. Μαρίας Τσάφου Μασούρη και κ. Δημητρίου Τάγκα.

Την εορτή τίμησαν ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης. ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Ευάγγελος Τσώκος, η Ιατρός κ. Παναγιώτα Μπούγα – Μπαραμπούτη, η κ. Μαρία Παπαγγελή η πρώην Δήμαρχος κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Ερέτριας κ. Αικατερίνη Κυριακοπούλου Αμαρύνθου και κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, καθώς επίσης και πολλοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή.


(Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης – Δημήτριος Παΐσιος – Χρήστος Βουρής)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων