04/09/2023 04/09/2023 Τα ΚΑ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ ξεκινούν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος με την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, ημέρα κατά την οποία θα εορτασθεί και η Γ’ Επέτειος του θαυμαστού γεγονότος της Ιεράς Δακρυρροής και Μυροβλυσίας της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος του Ιερού Ναού, της Παναγίας της Παρηγορητρίας. Τα ΚΑ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ θα λήξουν την 28η...
Ενορίες : Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος
04 Σεπτεμβρίου, 2023 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2023 - 21:42

Βύρωνας: Πανηγυρίζει η Παναγία η Παρηγορήτρια για το Θαύμα της Δακρυρροής

Διαδώστε:
Βύρωνας: Πανηγυρίζει η Παναγία η Παρηγορήτρια για το Θαύμα της Δακρυρροής

Τα ΚΑ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ ξεκινούν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος με την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, ημέρα κατά την οποία θα εορτασθεί και η Γ’ Επέτειος του θαυμαστού γεγονότος της Ιεράς Δακρυρροής και Μυροβλυσίας της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος του Ιερού Ναού, της Παναγίας της Παρηγορητρίας.

Τα ΚΑ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ θα λήξουν την 28η Οκτωβρίου 2023 και μέχρι τότε θα θα τελείται καθημερινά Θεία Λειτουργία (ΙΕΡΟ ΠΕΝΗΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ) προς ευλογία του πιστού λαού του Θεού.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιερού Ναού και το πρόγραμμα των Ακολουθιών:

«Ἐτέχθη σήμερον γέφυρα, μετάγουσα πρὸς φῶς τὸ ἀνθρώπινον, κλῖμαξ οὐράνιος, ὄρος Θεοῦ ἐμφανέστατον, ἡ Θεοτόκος Κόρη ἣν μακαρίσωμεν».(Α’ τροπάριο της στ´ωδής της Ζ’ Σεπτεμβρίου)

Με αυτά τα εγκωμιαστικά λόγια ο ιερός Υμνωδός  μας εισάγει στην χαρά του Γενεσίου της Παναγίας Μητέρας του Θεού, η Οποία γεννήθηκε κατά παραχώρηση Θεού από την στείρα Άννα.

Ονομάζει την Κυρία Θεοτόκο γέφυρα, που μεταφέρει στο «Φως το αληθινόν» όλο το ανθρώπινο γένος το οποίο  ζει στο σκότος της αμαρτίας και της αγνωσίας, υπό το κράτος του διαβόλου. Και όχι μόνο γέφυρα, αλλά και κλίμακα, σκάλα που οδηγεί στον ουράνιο Πατέρα και Θεό μας.

Όρος Θεού εμφανέστατον!

Διότι μεν ο Θεός εν μέσω νεφελών εμφανίστηκε και βάδισε στο όρος Σινά. Στην Κυρία Θεοτόκο δε, όχι απλώς κατήλθε αλλά και κατεσκήνωσε για εννέα μήνες και ανατράφηκε στη μακαρία αγκάλη Της. Και αυτό το «Όρος» ήταν και είναι προσβάσιμο σε όλους μας.

Είναι εδώ δίπλα μας, γύρω μας, και αρκεί  μόνο μία επίκληση στο άγιο όνομά Της για να σπεύσει σε βοήθειά μας.

Μας συμπαραστέκεται, μας παρηγορεί, μας περιλαμβάνει στη μεγάλη μητρική αγκαλιά Της  με σκοπό να κάνει πιο ήρεμη και πιο καρποφόρα την ενθάδε βιοτή μας.

Μάρτυρες αυτού, όλοι εμείς οι χριστιανοί που εμπιστευόμαστε τη μητρική παρουσία Της και απολαμβάνουμε τις δωρεές του Θεού δια των  πρεσβειών Αυτής.Όπως επίσης και οι πιστοί της Ενορίας μας αλλά και οι ευλαβείς προσκυνητές της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας, όπου νυχθημερόν μεγαλύνουν το Όνομά Της εδώ, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στην Νέα Ελβετία Βύρωνος, και την ικετεύουν να τους απαλλάξει από ψυχικές και σωματικές ασθένειες και η Παναγία μας τους χαρίζει «το δώρημα προς το συμφέρον της αιτήσεως» χωρίς να παύσει ούτε μια μέρα να δακρυρροεί και να μυροβλύζει.

Όπως τα τελευταία δύο χρόνια λοιπόν, έτσι και φέτος ξεκινούμε τα ΚΑ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ με την Εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, ημέρα κατά την οποία θα εορτασθεί και η Γ’ Επέτειος του θαυμαστού γεγονότος της Ιεράς Δακρυρροής και Μυροβλυσίας της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος του Ιερού Ναού μας, της Παναγίας της Παρηγορητρίας, γεγονότα που συνεχίζονται ακατάπαυστα έως  σήμερα έχοντας συμβάλλει έτσι στην πίστη όλων ημών των χριστιανών. 

Τα ΚΑ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ θα λήξουν την 28η Οκτωβρίου 2023 και μέχρι τότε θα θα τελείται καθημερινά Θεία Λειτουργία (ΙΕΡΟ ΠΕΝΗΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ) προς ευλογία του πιστού λαού του Θεού.

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα Ακολουθιών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ (Ανάμνηση του Θαύματος της Ιεράς Δακρυρροής)

07 Σεπτεμβρίου 2023 ώρα 6:30μμ

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος

08 Σεπτεμβρίου 2023 ώρα 7:00πμ – 10:00πμ

Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελεσθησομένης υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. ΔΑΝΙΗΛ

Ώρα 6:00 μμ Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ από 08 Σεπτεμβρίου έως 28 Οκτωβρίου 2023 θα τελούνται:

  • Θεία Λειτουργία ( ΙΕΡΟ ΠΕΝΗΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ)

Όσοι επιθυμούν να αναλάβουν την τέλεση μιας Θείας Λειτουργίας, (υπέρ υγείας ή υπέρ αναπαύσεως) μπορούν να απευθύνονται στη Νεωκόρο του Ιερού Ναού, κα Ελένη Σιούτη , στο τηλέφωνο 2107660943.

  • Ιερά Παράκληση –11:00 πμ και 6:00 μμ – στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο.

Ο Ιερός Ναός παραμένει ανοικτός καθημερινά από 7:00 το πρωί μέχρι 8:30 το βράδυ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων