24/10/2022 24/10/2022 Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος όπου και ευρίσκεται η Ιερά Εφέστιος Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορητρίας της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης καθώς και – μέχρι τη λήξη των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ- απότμημα λειψάνου εκ της δεξιάς χειρός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου. Αποτελεί μεγάλη και ξεχωριστή ευλογία για το λαό του Θεού...
Ενορίες : Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος
24 Οκτωβρίου, 2022 - 21:21
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2022 - 21:29

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα για τους Μυροβλύτες Προστάτες

Διαδώστε:
Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα για τους Μυροβλύτες Προστάτες

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος όπου και ευρίσκεται η Ιερά Εφέστιος Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορητρίας της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης καθώς και – μέχρι τη λήξη των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ- απότμημα λειψάνου εκ της δεξιάς χειρός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Αποτελεί μεγάλη και ξεχωριστή ευλογία για το λαό του Θεού αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο, η παραχώρηση του Θεού να δακρυρροεί και να μυροβλύζει μέχρι σήμερα η Μητέρα όλου του κόσμου, συμμεριζόμενη τις δυσκολίες και τα προβλήματα της ανθρωπότητας .

Η εναπόθεση προβλημάτων υγείας και καθημερινών αδιεξόδων στα πανάγια χέρια της Κυρίας Θεοτόκου και των Αγίων, συχνά αποδεικνύεται σωτήρια ειδικά αν ληφθούν υπ’όψιν οι μαρτυρίες όσων έχουν λάβει μία τέτοια ευεργεσία.

Στον Ιερό Ναό του Μυροβλύτου φέτος με μεγάλη χαρά όλοι περιμένουν -και πάλι όπως πέρυσι- την ευλογημένη ώρα κατά την οποία οι Ιερείς θα μεταφέρουν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορητρίας από το θρόνο Της στο Προσκυνητάρι Λιτάνευσης, μέσα στο οποίο στη συνέχεια θα λιτανευθεί, μαζί με τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυροβλύτη, στις οδούς της Ενορίας. Όσοι ήταν παρόντες στην περσυνή λιτανεία θα θυμούνται αυτή τη συγκλονιστική και ευλογημένη στιγμή όπου από τα χέρια των Ιερέων που τη μετέφεραν έρεαν ασταμάτητα τα Δάκρυα  και το Μύρο της Παναγίας μας.

 

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

25 Οκτωβρίου 2022

Ωρα 6:30 μ.μ.: Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατουντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ

26 Οκτωβρίου 2022

Ωρα 7:00 π.μ. – 10:30 π.μ.: Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία τελεσθησομένη υπο του Σεβασμιωτάτου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ

Ωρα 5:30 μ.μ.: Μεθέορτος Εσπερινός

Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας της Παρηγορητρίας διά των οδών: Αγίου Δημητρίου, Φλέμινγκ, Καραολή και Δημητρίου, Φορμίωνος, Αγίου Δημητρίου.

Ωρα 7:00 μ.μ.: Ιερά Παράκλησις και Εγκώμια του Αγίου Δημητρίου.

 

Στις ανωτέρω εσπερινές Ακολουθίες θα προστεί και θα ομιλήσει ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου.

Ο Ιερός Ναός κατά το παραπάνω διήμερο παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 6:30 το πρωί έως τις 10:30 το βράδυ.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων