31/01/2023 01/02/2023 Την 1η Φεβρουαρίου η Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος και πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια ο Ιερός Ναός που είναι αφιερωμένος στον Άγιο στην Ασίνη Αργολίδας. Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Θείου κηρύγματος ιερουργούντος του εφημέριου π. Στυλιανού Λέκα. Ο Άγιος Τρύφωνας είναι προστάτης...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίου Τρύφωνος Ασίνης Αργολίδας
31 Ιανουαρίου, 2023 - 21:56
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2023 - 1:33

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Τρύφωνος στην Ασίνη Αργολίδας

Διαδώστε:
Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Τρύφωνος στην Ασίνη Αργολίδας

Την 1η Φεβρουαρίου η Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος και πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια ο Ιερός Ναός που είναι αφιερωμένος στον Άγιο στην Ασίνη Αργολίδας.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Θείου κηρύγματος ιερουργούντος του εφημέριου π. Στυλιανού Λέκα.

Ο Άγιος Τρύφωνας είναι προστάτης των Γεωργών και των αμπελουργών.

Στο τέλος του Εσπερινού ο εφημέριος του Ναού π. Στυλιανός Λέκκας ευχαρίστησε τους ιερείς και τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή. Να σημειωθεί πως ο Ιερός Ναός του Αγίου Τρύφωνα είναι πολύ παλαιότερος από τον κεντρικό ναό του Αγίου Δημητρίου .

Ανήμερα της εορτής, Τρίτη 1 Φεβρουαρίου και ώρα 07:00, θα ψαλεί η ακολουθία του Όρθρου και θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της εορτής και ώρα 17:00, θα ψαλεί μεθέορτος Εσπερινός και η παράκληση του Αγίου.

 

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων