17/05/2023 17/05/2023 Το Σάββατο 20 Μαΐου και επ’ ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής και μετακομιδής των ιερών λειψάνων του λαοφιλούς Αγίου Νικολάου του θαυματουργού πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Πανδρόσου (Άνω Αρβανιτών). Ο εμβληματικός αυτός Ναός της Σάμου με τη θαυμάσια θέα ανεγέρθηκε σε περίοπτη θέση πέτρινου λόφου της περιοχής εξ αφορμής της κατά το...
Ενορίες : Αγίου Νικολάου Πανδρόσου Σάμου
17 Μαΐου, 2023 - 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2023 - 12:35

Πανηγυρίζει στις 20 Μαΐου ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πανδρόσου Σάμου

Διαδώστε:
Πανηγυρίζει στις 20 Μαΐου ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πανδρόσου Σάμου

Το Σάββατο 20 Μαΐου και επ’ ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής και μετακομιδής των ιερών λειψάνων του λαοφιλούς Αγίου Νικολάου του θαυματουργού πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Πανδρόσου (Άνω Αρβανιτών).

Ο εμβληματικός αυτός Ναός της Σάμου με τη θαυμάσια θέα ανεγέρθηκε σε περίοπτη θέση πέτρινου λόφου της περιοχής εξ αφορμής της κατά το έτος 1920 θαυματουργής φανέρωσης του Αγίου στη 12χρονη Ευθαλία Βούρου (τη μετέπειτα μοναχή Ευπραξία στην Ιερά Μονή Παναγίας Βοηθείας Χίου) και της ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος του στον χώρο που κτίσθηκε ο Ναός.

Ο Όρθρος της εορτής θα ξεκινήσει στις 7:30 π.μ. και κατόπιν θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα διανεμηθεί στους ευλαβείς προσκυνητές το πατροπαράδοτο στα πανηγύρια της Σάμου εορταστικό φαγητό ‘γιορτή’.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων