07/10/2019 08/10/2019 Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, το Βιβλιοπωλείο Παρουσία και οι Εκδόσεις Αρμός παρουσίασαν τα βιβλία του π. Βασιλείου Θερμού: «Φυγή προς τα εμπρός», «Μουσικές για την ψυχή και για τον κόσμο», «Σώμα θαμμένο και ζωηφόρο», την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού.  Για τα βιβλία...
Ενορίες : Ευαγγελιστρίας Πειραιώς
07 Οκτωβρίου, 2019 - 15:34
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2019 - 9:02

Παρουσίαση βιβλίων του π. Βασιλείου Θερμού στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

Διαδώστε:
Παρουσίαση βιβλίων του π. Βασιλείου Θερμού στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, το Βιβλιοπωλείο Παρουσία και οι Εκδόσεις Αρμός παρουσίασαν τα βιβλία του π. Βασιλείου Θερμού: «Φυγή προς τα εμπρός», «Μουσικές για την ψυχή και για τον κόσμο», «Σώμα θαμμένο και ζωηφόρο», την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού.

Για τα βιβλία μίλησαν ο κ. Παναγιώτης Αριστοτελίδης, Ψυχίατρος, ο κ. Ηλίας Λιαμής, Διδάκτωρ Θεολογίας, Μουσικολόγος και ο π. Αντώνιος Πινακούλας, Θεολόγος – Νομικός.

Την εκδήλωση προλόγισε ο υπεύθυνος του βιβλιοπωλείου Παρουσία κ. Δημήτρης Γκαλημανάς, ενώ μίλησε και ο συγγραφέας π. Βασίλειος Θερμός.

Ο κ. Παναγιώτης Αριστοτελιδης παρουσίασε το βιβλίο «Φυγή προς τα εμπρός».

Το βιβλίο αυτό περιέχει κείμενα – δημόσιες παρεμβάσεις των τελευταίων χρόνων, τα οποία διερευνούν διαστάσεις της ήττας μας ως λαού. Μιας ήττας χωρίς κανένα αντίπαλο παρά μόνο τον εαυτό μας.

Όπως τονίζεται στο βιβλίο, τελικά σώζεται η Ελλάδα; Θα συνεχίσουμε να κρυβόμαστε από τον ίδιο μας τον εαυτό; Θα συνεχίσουμε να εξαργυρώνουμε τα ελαττώματά μας για αρετές; Πώς θα αποβάλουμε την απέχθειά μας για τον θεσμό; Θα αποφασίσουμε να αλλάξουμε με γενναιότητα; Πώς θα μετατρέψουμε την ήττα σε νίκη;
Η κρίση στην ελληνική κοινωνία, η Εκκλησία και το κοινωνικοπολιτικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί και το παγκόσμιο χωριό μας, αποτελούν τις βασικές ενότητες που αναπτύσσονται στο βιβλίο του π. Βασιλείου.

Ο κ. Ηλίας Λιαμής μίλησε για το δεύτερο βιβλίο της παρουσίασης, «Μουσικές για την ψυχή και για τον κόσμο».

Τα λόγια μας και οι πράξεις μας συγκροτούν ‘ήχους’, οι οποίοι με τη σειρά τους απαρτίζουν μουσικές ή θορύβους. Αμφότερα αναζητούν την ανάλυσή τους, έναν στοχασμό ο οποίος θα αναδείξει την ομορφιά του Θεού και του ανθρώπου.

Το βιβλίο αυτό αγωνίζεται ν’ αφουγκραστεί μελωδίες του Θεού και αποκρίσεις του ανθρώπου, άλλοτε μελωδικές και άλλοτε παράφωνες. Τις δεύτερες με αγάπη τις περιγράφει. Διότι ένα άλλο προνόμιό μας είναι ότι μας δόθηκε να γινόμαστε συνεργάτες Του και όταν διορθώνει τα φάλτσα.

Τέλος, ο π. Αντώνιος Πινακούλας παρουσίασε το τρίτο βιβλίο «Σώμα θαμμένο και ζωηφόρο». Μία σπουδή, όπως περιγράφεται, στην ψυχο(παθο)λογία του εκκλησιαστικού οργανισμού και της ηγεσίας του.

Η σπουδή της υγείας και της αρρώστιας των εκκλησιαστικών ομάδων αποτελεί το αντικείμενο του βιβλίου αυτού. Ένας λεπτομερής φωτισμός της λειτουργίας τους είναι απαραίτητος, επειδή δεν συμπίπτουν τα κριτήρια όλων μας για το τι συνιστά υγεία και τι αρρώστια.

Εισάγοντας την επιστημονική ματιά στο εσωτερικό της Εκκλησίας δεν παραιτούμαστε από την πνευματική ζωή ούτε υποβαθμίζουμε τη σημασία της Θεολογίας. Αυτό που επιτυγχάνουμε είναι να μην επιτρέψουμε σε αμφότερες να χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι στην κατανόηση και στην κατάλληλη δράση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων