03/06/2020 03/06/2020 Στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς την Δευτέρα 08/06 (του Αγίου Πνεύματος) στις 11:00 θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντος του Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Δραγάτση Παλαιολόγου, του τελευταίου Αυτοκράτορα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Όπως αναφέρεται –μεταξύ άλλων-σε εγκύκλιο σημείωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: «Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος εκπροσωπεί την αιματηρή θυσία, το καθήκον, το...
Ενορίες : Αγίας Τριάδος Πειραιώς
03 Ιουνίου, 2020 - 22:30
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2020 - 21:54

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Αποκαλυπτήρια ανδριάντα του Παλαιολόγου στην αυλή της Αγίας Τριάδος

Διαδώστε:
ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Αποκαλυπτήρια ανδριάντα του Παλαιολόγου στην αυλή της Αγίας Τριάδος

Στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς την Δευτέρα 08/06 (του Αγίου Πνεύματος) στις 11:00 θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντος του Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Δραγάτση Παλαιολόγου, του τελευταίου Αυτοκράτορα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Όπως αναφέρεται –μεταξύ άλλων-σε εγκύκλιο σημείωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς:

«Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος εκπροσωπεί την αιματηρή θυσία, το καθήκον, το χρέος και το ανυποχώρητο έως θανάτου σθένος για την προάσπιση των ζωπύρων και της εθνικής μας επιβιώσεως. Ως πρόσωπο σύμβολο εκπροσωπεί και τις 32.000 σφαγιασθέντων μαζί με αυτόν, στην υπεράσπιση της Κωνσταντινουπόλεως. Συνάντησε τον θάνατο μαχόμενος στα Τείχη της Πόλεως κατά των αλλοπίστων και βαρβάρων κατακτητών Οθωμανών Τούρκων και έτσι αναδείχθηκε σε θρυλική μορφή της λαϊκής μας παραδόσεως που προεικονίζει τους μάρτυρες και ήρωες της Παλιγγενεσίας μας».

Ο ανδριάντας αποτελεί δωρεά του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων