13/08/2019 13/08/2019 Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παράκληση και τα εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου στη πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 13 Αυγούστου 2019. Τις Ιερές ακολουθίες τέλεσε ο εφημέριος του ναού π. Βασίλειος Γκολέμης , ενώ χαρακτηριστικής ακουστικής μελωδίας ήταν τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο...
Ενορίες : Αγίου Νεκταρίου Ναυπλίου
13 Αυγούστου, 2019 - 22:13
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2019 - 22:46

Περιφορά Επιταφίου της Παναγίας στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Περιφορά Επιταφίου της Παναγίας στο Ναύπλιο

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παράκληση και τα εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου στη πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 13 Αυγούστου 2019.

Τις Ιερές ακολουθίες τέλεσε ο εφημέριος του ναού π. Βασίλειος Γκολέμης , ενώ χαρακτηριστικής ακουστικής μελωδίας ήταν τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο που ψάλλονται με επτανησιακό χρώμα, από τους ψάλτες του ναού και την χορωδία από γυναίκες της περιοχής. Κατά την διάρκεια των εγκωμίων και την ώρα που ο Ιερέας ψάλλει το «έραναν τον τάφο» , μικρά παιδιά έραναν την εικόνα της Παναγίας λουλούδια.

Μετά το πέρας των εγκωμίων πιστοί περιέφεραν τον επιτάφιο της Παναγίας σε όλη την περιοχή των Εργατικών κατοικιών προς ευλογία των κατοίκων.

Κατά την διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου και άνδρες αλλά και γυναίκες μετέφεραν το σώμα της Παναγίας, ένα έθιμο που γίνεται στα Επτάνησα και που αναβιώνει τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο Ναό την προπαραμονή της εορτής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων