09/10/2019 09/10/2019 Πλήθος ευσεβών πιστών συνέρρευσε αυτές τις ημέρες στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης προκειμένου να ασπαστούν την Τιμία και θαυματουργή Κάρα του Αγίου Παρθενίου.  Οι πιστοί με ευλάβεια προσήλθαν για να καταθέσουν στον θαυματουργό Άγιο την ευγνωμοσύνη τους, τα αιτήματά τους, την τιμή και τον σεβασμό τους, ζητώντας...
Ενορίες : Αγίου Φωτίου Μεγάλου Θεσσαλονίκης
09 Οκτωβρίου, 2019 - 22:46
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2019 - 22:47

Πλήθος κόσμου και πνευματικές ομιλίες στον Άγιο Φώτιο Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Πλήθος κόσμου και πνευματικές ομιλίες στον Άγιο Φώτιο Θεσσαλονίκης

Πλήθος ευσεβών πιστών συνέρρευσε αυτές τις ημέρες στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης προκειμένου να ασπαστούν την Τιμία και θαυματουργή Κάρα του Αγίου Παρθενίου. 

Οι πιστοί με ευλάβεια προσήλθαν για να καταθέσουν στον θαυματουργό Άγιο την ευγνωμοσύνη τους, τα αιτήματά τους, την τιμή και τον σεβασμό τους, ζητώντας την ίαση των ψυχών και των σωμάτων, την πνευματική ενίσχυση και τον στηριγμό για τον δύσκολο αγώνα του καθενός. Και η μαζική προσέλευση του κόσμου δείχνει τη μεγάλη ανάγκη του από τον Θεό, μέσω της ευλογητής παρουσίας των Ιερών Λειψάνων, όπως του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου, που θαυματουργεί δεχόμενο τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Καθημερινά τελούνταν Ιερές Ακολουθίες ενώ διαφορετικοί Χοροί Ιεροψαλτών τίμησαν τα ιερά αναλόγια του Ιερού Ναού. Έτσι το Σάββατο 5 του μηνός κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και της Παρακλήσεως προς τον Άγιο έψαλε χορός Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Κ. Τούμπας υπό την καθοδήγηση του Πρωτοψάλτη κ. Γεωργίου Πατρώνα και αντίστοιχα το εσπέρας της Κυριακής 6 του μηνός έψαλε χορός του Εργαστηρίου Παρασημαντικής του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Τούμπας με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη κ. Σωτήρη Δεσπότη.

Εκτός των Ακολουθιών ο Ναός πραγματοποίησε και δύο πνευματικές ομιλίες προς ωφέλεια των πιστών. Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου μίλησε στο πυκνό ακροατήριο ο Παν. Αρχίμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Χαλκίδος, ο οποίος και εκόμισε το χαριτόβρυτο Λείψανο, σχετικά με την πίστη και την ταπείνωση του Αγίου Παρθενίου καθώς και για τα θαυμαστά σημεία του βίου του, ενώ το εσπέρας της Κυριακής πλήθος κόσμου άκουσε με προσοχή την ομιλία του Ιερομονάχου Νίκωνος, της Ξενοφωντινής Σκήτης Αγίου Όρους, περί γνώσεως και πίστεως, επικαλούμενος κείμενα των Πατέρων της Εκκλησίας. Και οι δύο ομιλητές συνέβαλαν τα μέγιστα στο να ωφεληθούν πνευματικά οι πιστοί και να ενισχυθούν περαιτέρω για την πορεία τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων