07/06/2021 08/06/2021 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ξεκίνησαν σήμερα οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Λουκά του Ιατρού και Ομολογητού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης. Σήμερα, Δευτέρα 7 Ιουνίου στις 6μ.μ. τελέστηκε η ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου και τέθηκε προς προσκύνηση και ενίσχυση των πιστών ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά, προερχόμενο...
Ενορίες : Άγιος Φώτιος Μεγάλος Θεσσαλονίκης
07 Ιουνίου, 2021 - 20:21
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2021 - 3:00

Θεσσαλονίκη: Προς προσκύνηση το ιερό λείψανο του Αγ. Λουκά Ιατρού

Διαδώστε:
Θεσσαλονίκη: Προς προσκύνηση το ιερό λείψανο του Αγ. Λουκά Ιατρού

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ξεκίνησαν σήμερα οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Λουκά του Ιατρού και Ομολογητού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, Δευτέρα 7 Ιουνίου στις 6μ.μ. τελέστηκε η ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου και τέθηκε προς προσκύνηση και ενίσχυση των πιστών ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά, προερχόμενο από την Κριμαία της Συμφερουπόλεως.

Την ακολουθία τέλεσαν οι ιερείς του Ι.Ν. αρχιμ. Μακάριος Τσιμέρης, Πρωτ. Θεοδόσιος Αργυρόπουλου και Πρωτ. Ηλίας Καρατζόγλου.

Πολλοί ευλαβείς χριστιανοί παρευρέθηκαν στον περικαλλή ως άνω Ιερό Ναό για να λάβουν τη χάρη του Αγίου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πανδημία του COVID-19, και συμμετέχοντας με ευλάβεια στο μυστήριο του ευχελαίου. Η φήμη του αγ. Λουκά και η τιμή της μνήμης του λόγω των πολλών του θαυμάτων και της παρρησίας του στο Χριστό έχει λάβει οικουμενικές διαστάσεις. Είναι ένας ακόμα σύγχρονος άγιος στη χορεία των Αγίων Αναργύρων της Εκκλησίας που σώζει ζωές και ιατρεύει πάσαν νόσον. Είθε να έχουμε όλοι τις πρεσβείες του και ιδιαίτερα αυτοί που είναι στο κρεβάτι του πόνου ή διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

 

Κείμενο: Βασίλης Χάδος

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

 

Ακολουθεί το πρόγραμμα των ακολουθιών:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων