17/10/2022 17/10/2022 Με μεγάλη συμμετοχή πιστών τελέσθηκε χθες, Κυριακή 16 Οκτωβρίου, το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος στο πλαίσιο των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης. Του Ιερού Μυστηρίου προέστη και μίλησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού, Αρχιμανδρίτης...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνα
17 Οκτωβρίου, 2022 - 8:16
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2022 - 8:20

Πλήθος πιστών στο Ιερό Ευχέλαιο στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών στο Ιερό Ευχέλαιο στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Με μεγάλη συμμετοχή πιστών τελέσθηκε χθες, Κυριακή 16 Οκτωβρίου, το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος στο πλαίσιο των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης.

Του Ιερού Μυστηρίου προέστη και μίλησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού, Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου.

Στην ομιλία του ο π. Καλλίνικος, αναφέρθηκε σε κάποια από τα χαρακτηριστικά της Κυρίας Θεοτόκου που έχουν άμεση σχέση με τη ζωή του κάθε πιστού, ευχόμενος στο τέλος, η Παναγία η Παρηγορήτρια, η οποία διάλεξε το σπίτι του Μυροβλύτου Αγίου Δημητρίου για να μυροβλύσει, να μυροβλύζει την ψυχή του κάθε χριστιανού.

Λίγο πριν το τέλος του Ιερού Ευχελαίου, αναγνώσθηκε ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας η Ευχή εις την Παναγίαν την Παρηγορήτριαν την Δακρυρροούσαν και Μυροβλύζουσαν προς ίασιν και ρώσιν των πιστών χριστιανών ενώ στη συνέχεια, οι Ιερείς έχρισαν τον πιστό λαό του Θεού όπου καρτερικά και με τάξη περίμενε ο καθένας τη σειρά του.

Ακούστε την ομιλία ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων