29/03/2024 29/03/2024 Την Τετάρτη 27 Μαρτίου τελέσθηκε μέσα σε κατανυκτικό κλίμα στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Ερέτριας η εσπερινή Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων από τον Αρχιμανδρίτη π. Αθανάσιο Φουρκή, με συμπροσευχόμενους τον Πρωτοπρ. Θεοφάνη Παπαγεωργίου, τον Πρεσβύτερο Ζήση – Ιωάννη Φουρμούζη εφημέριο του ιερού ναού και τους πιστούς της ενορίας. Προ της απολύσεως ο π....
Ενορίες : Αγίου Νικολάου Ερέτριας
29 Μαρτίου, 2024 - 11:27
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2024 - 11:15

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία των Τιμίων Δώρων στον Άγιο Νικόλαο Ερέτριας

Διαδώστε:
Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία των Τιμίων Δώρων στον Άγιο Νικόλαο Ερέτριας

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου τελέσθηκε μέσα σε κατανυκτικό κλίμα στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Ερέτριας η εσπερινή Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων από τον Αρχιμανδρίτη π. Αθανάσιο Φουρκή, με συμπροσευχόμενους τον Πρωτοπρ. Θεοφάνη Παπαγεωργίου, τον Πρεσβύτερο Ζήση – Ιωάννη Φουρμούζη εφημέριο του ιερού ναού και τους πιστούς της ενορίας.

Προ της απολύσεως ο π. Αθανάσιος ομίλησε για την θεολογική και λειτουργική σημασία του κελεύσματος της εκφωνήσεως του ιερέως προς τους πιστούς στην θεία λειτουργία των προηγιασμένων Τιμίων Δώρων “Φώς Χριστού φαίνει πάσι” το οποίο φανερώνεται μέσα από το ιερό θυσιαστήριο και μεταλαμπαδεύεται σε όλο το πλήρωμα της εκκλησίας.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Ιεροψάλτης του ιερού ναού Δημήτριος Πετρογιάννης με τον Αναγνώστη – Ιεροψάλτη Κωνσταντίνο Πετρογιάννη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων