24/08/2022 25/08/2022 Πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες και την προτροπή του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου η προσκυνηματική εκδρομή της ενορίας του Αγίου Μάμαντος Τραχωνίου απο τις 18 έως τις 23 Αυγούστου 2022 στην Αγία Γη. Οι προσκυνητές με τη συνοδεία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Φιλοθέου της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να επισκεφθούν το Όρος Θαβώρ...
Ενορίες : Άγιος Μάμας Τραχωνίου
24 Αυγούστου, 2022 - 21:22
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2022 - 2:29

Προσκυνηματική εκδρομή της ενορίας Αγίου Μαμαντός Τραχωνίου στην Αγία Γη

Διαδώστε:
Προσκυνηματική εκδρομή της ενορίας Αγίου Μαμαντός Τραχωνίου στην Αγία Γη

Πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες και την προτροπή του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου η προσκυνηματική εκδρομή της ενορίας του Αγίου Μάμαντος Τραχωνίου απο τις 18 έως τις 23 Αυγούστου 2022 στην Αγία Γη.

Οι προσκυνητές με τη συνοδεία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Φιλοθέου της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να επισκεφθούν το Όρος Θαβώρ και να συμμετάσχουν στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε εκεί προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου με την ευκαιρία της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος με το παλαιό ημερολόγιο. Να προσκυνήσουν στο Φρέαρ του Ιακώβ το χαριτόβρυτο λείψανο του κύπριου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου και να ακούσουν τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Ιουστίνο. Να προσκυνήσουν τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, τον Πανάγιο Τάφο, όπου συμμετείχαν στην πολυαρχιερατική Αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Γέρασων κ. Θεοφάνη, να προσκυνήσουν τον φρικτό Γολγοθά και τα εντός του ναού ιερά προσκυνήματα, τη Γεσθημανή και τον τάφο της Παναγίας και τα εντός της παλαίας πόλης της Ιερουσαλήμ μοναστήρια και προσκυνήματα.

Είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να επισκεφθούν της Ιερές Μονές Αγίου Γεωργίου Χοζεβά που τους μίλησε ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Κωνσταντίνος, του Αγίου Γερασίμου που όλοι οι προσκυνητές πήραν την ευλογία του Καθηγουμένου της Μονής Γέροντα Χρυσοστόμου που συνομίλησε μαζί τους και τους έρρανε με ροδοπέταλα κατα την αναχώρηση τους και το Σαραντάριο Όρος. Να βαπτιστούν στον Ιορδάνη ποταμό, να συναναστραφούν και να συνομιλήσουν με την εκ Κύπρου καταγομένη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Λαζάρου Βιθανίας Γερόντισσα Ευπραξία.

Συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία στην ιερά Βασιλική της Γεννήσεως του Χριστού στη Βηθλεέμ και συγκεκριμένα στο σπήλαιο της Γεννήσεως. Στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων προσκύνησαν τον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και συνομίλησαν με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θαβωρίου κ. Μεθόδιο, τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμόθεο και τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης και Γέρων Αρχιγραμματέα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ. Αρίσταρχο.

Στην έρημο της ιουδαίας και συγκεκριμένα στην Λαύρα του Αγίου Σάββα προσκύνησαν το άφθορο λείψανο του Αγίου Σάββα και των μαρτύρων που σφαγιάστηκαν στον χώρο της μονής απο αλλοπίστους και συνομίλησαν με τον Καθηγούμενο Γέροντα Ευδόκιμο που απηύθυνε τους πατρικούς του λόγους στους άνδρες προσκυνητές. Η ιερά μονή Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα και το μοναστήρι των Αρχαγγέλων ήταν οι τελευταίοι σταθμοί της ιεράς αυτής αποδημίας στην Αγία Γή που ολοκληρώθηκαν με τη συναναστροφή και την πνευματική συζήτηση που αναπτύχθηκε μεταξύ των προσκυνητων με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιόππης κ. Δαμασκηνό.

Στην προσκυνηματική αυτή εκδρομή το ρόλο του ξεναγού ανέλαβε ο εκ Κύπρου ορμόμενος Οσιολογιώτατος Ιεροδιάκονος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Ευλόγιος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων