08/01/2023 08/01/2023 Μέσα στα ολόφωτα Φώτα της μεγάλης εορτής των Θεοφανείων, σε μια πλήρως λειτουργική αρμονία, ιερείς και παιδιά συλλειτούργησαν το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας κάτω από το φως των τρούλων του περικαλλούς Ναού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης. Για μια ακόμη Κυριακή, τριάντα (30) μικροί και μεγαλύτεροι χορωδοί της Παιδικής και Νεανικής Βυζαντινής Χορωδίας «Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός», με τις αγγελικές μελωδίες και...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης
08 Ιανουαρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2023 - 21:40

Πρώτη Λειτουργία με αγγελικές μελωδίες για το νέο έτος, στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Πρώτη Λειτουργία με αγγελικές μελωδίες για το νέο έτος, στη Θεσσαλονίκη

Μέσα στα ολόφωτα Φώτα της μεγάλης εορτής των Θεοφανείων, σε μια πλήρως λειτουργική αρμονία, ιερείς και παιδιά συλλειτούργησαν το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας κάτω από το φως των τρούλων του περικαλλούς Ναού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης.

Για μια ακόμη Κυριακή, τριάντα (30) μικροί και μεγαλύτεροι χορωδοί της Παιδικής και Νεανικής Βυζαντινής Χορωδίας «Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός», με τις αγγελικές μελωδίες και τις παιδικές τους φωνές, ερμήνευσαν τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας, συνεπικουρώντας το έργο των εφημερίων «προς καταρτισμό των πιστών για το έργο της διακονίας, ώστε να οικοδομείται το σώμα του Χριστού» (Εφ.4:12), όπως αναφέρει και η αποστολική περικοπή της Κυριακής μετά τα Φώτα.

Δείτε τον Χερουβικό Ύμνο εδώ

και το βίντεο “Σε υμνούμεν”

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων