07/10/2019 07/10/2019 Την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου στις 7.00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα, ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. Σάββα Ζέρβα, Εφημέριου και Ιεροκήρυκα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αιγίνης, εντός του Ιερού Ναού. Ο π. Σάββας αρχικά αναφέρθηκε στο βίο και την πολιτεία του Αγίου Νεκταρίου, του οποίου ως γνωστόν ιερό λείψανο και συγκεκριμένα η...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου
07 Οκτωβρίου, 2019 - 13:34
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2019 - 13:37

Προβολή ντοκιμαντέρ για τον Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό στα “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019”

Διαδώστε:
Προβολή ντοκιμαντέρ για τον Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό στα “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019”

Την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου στις 7.00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα, ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. Σάββα Ζέρβα, Εφημέριου και Ιεροκήρυκα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αιγίνης, εντός του Ιερού Ναού.

Ο π. Σάββας αρχικά αναφέρθηκε στο βίο και την πολιτεία του Αγίου Νεκταρίου, του οποίου ως γνωστόν ιερό λείψανο και συγκεκριμένα η δεξιά χειρ του, φιλοξενείται στον Ιερό Ναό κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019» και εν συνεχεία στις θαυματουργικές επεμβάσεις του Αγίου στη ζωή πολλών πιστών.

Ακολούθησε στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού προβολή του Ντοκιμαντέρ με τίτλο «Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός – Μνήμη δικαίου μετ’ εγκωμίων», μία παραγωγή της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Χαιρετισμό και ευχές εκ μέρους του Αγίου Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ, απηύθηνε ο κ. Νικόλαος Γκουράρος, Διευθυντής του Ινστιτούτου “Άγιος Μάξιμος ο Γραικός” και Διαδικτυακού Περιοδικού Πεμπτουσία.

Να σημειωθεί, ότι τόσο στην ομιλία που πραγματοποιήθηκε εντός του Ιερού Ναού, όσο και στο Ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στον ισόγειο Ιερό Ναό η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή.

Η 1η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γαλακτοτροφούσης Μεγάρων και έψαλαν οι Πρωτοψάλτες κ.κ. Κωνσταντίνος Μουτάφης και Παντελεήμων Μούτος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων