04/07/2023 04/07/2023 Συνεχίζονται οι προσπάθειες στην ενορία του Αγίου Νείλου στον Πειραιά για τη δημιουργία παρεκκλησίου αφιερωμένου στον Νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, τον Άγιο Αμφιλόχιο Μακρή. Με ανακοίνωσή του ο ναός ενημερώνει για την πορεία της προσπάθειας:  Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί και αδελφές, Με τη χάρη του Θεού στον Ιερό μας Ναό, τον μοναδικό Ιερό Ναό...
Ενορίες : Αγίου Νείλου Πειραιώς
04 Ιουλίου, 2023 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2023 - 11:16

Προχωρούν οι εργασίες στο Παρεκκλήσιο Αγίου Αμφιλοχίου του Μακρή, στον Ι.Ν. Αγίου Νείλου Πειραιώς

Διαδώστε:
Προχωρούν οι εργασίες στο Παρεκκλήσιο Αγίου Αμφιλοχίου του Μακρή, στον Ι.Ν. Αγίου Νείλου Πειραιώς

Συνεχίζονται οι προσπάθειες στην ενορία του Αγίου Νείλου στον Πειραιά για τη δημιουργία παρεκκλησίου αφιερωμένου στον Νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, τον Άγιο Αμφιλόχιο Μακρή.

Με ανακοίνωσή του ο ναός ενημερώνει για την πορεία της προσπάθειας: 

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί και αδελφές,

Με τη χάρη του Θεού στον Ιερό μας Ναό, τον μοναδικό Ιερό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Νείλο τον Μυροβλύτη, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι με την δική σας πολύτιμη συμπαράσταση και βοήθεια προχωρούν οι εργασίες για να δημιουργηθεί Ιερό Παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, τον Άγιο Αμφιλόχιο τον Μακρή, τον Πάτμιο, το πρώτο αφιερώμενο σε εκείνον εντός της Αττικής.

Ο χώρος του Ιερού Παρεκκλησίου, όπως σας είχαμε ενημερώσει, διαμορφώνεται στο υπόγειο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού. Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, παρά τις οικονομικές δυσκολίες και την αυξανόμενη ακρίβεια της περιόδου που διανύουμε. Ήδη έχει γίνει δαπεδόστρωση του Παρεκκλησίου και στο κέντρο του δαπέδου έχει τοποθετηθεί βυζαντινός δικέφαλος αετός, έχει τοποθετηθεί το ξυλόγλυπτο τέμπλο και έχουν τοποθετηθεί οι αγιογραφίες της Πλατυτέρας, των Ιεραρχών πάνω από την Αγία Τράπεζα και έξι ολόσωμοι Άγιοι στο δεξί κλίτος του Ιερού Παρεκκλησίου. Βεβαίως για να διαμορφωθεί ο χώρος και να μπορέσει να λειτουργήσει το Παρεκκλήσιο χρειάζονται και άλλες εργασίες όπως η συνέχιση της αγιογράφησης, η τοποθέτηση ξυλόγλυπτων διακοσμήσεων κάτω από την Αγία Τράπεζα, την Πρόθεση και το Διακονικό, η αγορά ξυλόγλυπτων Ιερού Αναλογίου και άλλων αναγκαίων σκευών και επίπλων για την εύρυθμη λειτουργία του.

Για αυτόν τον λόγο και θα θέλαμε ταπεινά να απευθυνθούμε στην αγάπη σας, κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσουμε που αγκαλιάσατε αυτήν την προσπάθεια και κατά δεύτερον να σας παρακαλέσουμε να συνεχίσετε να ενισχύετε τον αγώνα για την περάτωση των εργασιών. Η κάθε προσφορά και δωρεά είναι πολύτιμη. Παραθέτουμε και τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού του Ιερού Ναού, για όσους επιθυμούν να κάνουν κατάθεση, με την παράκληση να αναγραφεί η ένδειξη «Για Παρεκκλήσιο Οσίου Αμφιλοχίου»:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας:

Αριθμός Λογαριασμού: 879/720000-50

ΙΒΑΝ: GR3101108790000087972000050

Όνομα Δικαιούχου: Ιερός Ναός Αγίου Νείλου Πειραιώς

Όσοι από εσάς πραγματοποιήσετε κάποια κατάθεση θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να μας αποστείλετε με e-mail την απόδειξη πληρωμής της Τράπεζας για να σας στείλουμε την ανάλογη απόδειξη είσπραξης της δωρεάς σας στον Ιερό Ναό. Επίσης με το e-mail, θα σας παρακαλούσαμε να μας στείλετε τα ονόματά σας είτε υπέρ υγείας, είτε υπέρ αναπαύσεως για να μνημονευθούν στις ακολουθίες του Ιερού Παρεκκλησίου. Το e-mail επικοινωνίας του Ιερού Ναού είναι αυτό: [email protected] . Για περισσότερες πληροφορίες για την αγιογράφηση ή για κάποιο άλλο έργο του Ιερού Παρεκκλησίου, μπορείτε να καλείτε καθημερινά στο τηλέφωνο του Ιερού Ναού: +302104513468, πρωινές ώρες μέχρι τις 12.00 και απογευματινές ώρες μέχρι τις 19.30 για να ενημερωθείτε αρμοδίως από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού.

Ευχόμαστε ολόψυχα ο Άγιος της διπλής αγάπης, ο Άγιος Αμφιλόχιος να σας σκεπάζει και να σας ευλογεί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων