27/04/2023 27/04/2023 Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιου του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κάτω Αχαρνών εξέδωσε ψήφισμα, μετά την κοίμηση του επί σειρά ετών Εκκλησιαστικού Επιτρόπου Ανδρέα Δουκλιά. «Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του εξαίρετου συμπολίτη μας και πρώην Εκκλησιαστικού Επιτρόπου. Ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την Εκκλησία, επί αρκετές θητείες, από τη θέση του Εκκλησιαστικού Επιτρόπου,...
Ενορίες : Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κάτω Αχαρνών
27 Απριλίου, 2023 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 27/04/2023 - 12:17

Ψήφισμα για την εκδημία Επιτρόπου από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Αγίων Κωνσταντίνου Κάτω Αχαρνών

Διαδώστε:
Ψήφισμα για την εκδημία Επιτρόπου από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Αγίων Κωνσταντίνου Κάτω Αχαρνών

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιου του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κάτω Αχαρνών εξέδωσε ψήφισμα, μετά την κοίμηση του επί σειρά ετών Εκκλησιαστικού Επιτρόπου Ανδρέα Δουκλιά.

«Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του εξαίρετου συμπολίτη μας και πρώην Εκκλησιαστικού Επιτρόπου. Ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την Εκκλησία, επί αρκετές θητείες, από τη θέση του Εκκλησιαστικού Επιτρόπου, δείχνοντας το δρόμο της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο. Ο Ανδρέας Δουκλιάς πορεύτηκε με εντιμότητα και υψηλές αρχές τόσο στον επαγγελματικό και οικογενειακό του βίο, όσο και στα καθήκοντα του Εκκλησιαστικού επιτρόπου όπου διακρίθηκε για το ήθος, την ευγένεια και την ειλικρίνειά του και την πίστη του στον Θεό, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη όλων μας. Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο εκφράζει την ειλικρινή του θλίψη για το θάνατό του και αποφασίζει την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος, ως ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής», όπως αναφέρεται στο ψήφισμα.

Το Εκκλησιασιτκό Συμβούλιο έλαβε τις εξής αποδφάσεις: «Να παραστεί ο Εφημέριος του Ιερού Ναού μας εις την εξόδιον ακολουθίαν που θα τελεσθεί στην ενορία του στις 27 Απριλίου 2023 και ώρα 12:00, και να διαβαστεί υπό του Αδεσιμωτάτου Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου το παρόν ψήφισμα εις το τέλος της εξοδίου Ακολουθίας .
Να κατατεθεί αντί στεφάνου στη μνήμη του, εκ μέρους της ενορίας και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ποσό προς το Φιλόπτωχο (Ειδική Ενοριακή Επιτροπή) για τους έχοντας ανάγκη αδελφούς μας».

Ολόκληρο το ψήφισμα

Εν Κάτω Αχαρναίς Αττικής, σήμερα 26 Απριλίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ., μετά το άγγελμα του θανάτου του Ανδρέου Δουκλιά, πρώην Εκκλησιαστικού Επιτρόπου, συνήλθε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση, με θέμα: «Συλληπητήριο ψήφισμα για τον θάνατο του Ανδρέου Δουκλιά».

Στη συνεδρίαση αυτή, ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, αφού εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για τον αδόκητο θάνατο ενός εξαίρετου ανθρώπου που υπηρέτησε τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κάτω Αχαρνών επί σειρά ετών από τη θέση του Εκκλησιαστικού Επιτρόπου, ανέγνωσε σχέδιο συλλυπητήριου ψηφίσματος.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, αφού άκουσε την εισήγηση Προέδρου του,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

«Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του εξαίρετου συμπολίτη μας και πρώην Εκκλησιαστικού Επιτρόπου. Ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την Εκκλησία, επί αρκετές θητείες, από τη θέση του Εκκλησιαστικού Επιτρόπου, δείχνοντας το δρόμο της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο. Ο Ανδρέας Δουκλιάς πορεύτηκε με εντιμότητα και υψηλές αρχές τόσο στον επαγγελματικό και οικογενειακό του βίο, όσο και στα καθήκοντα του Εκκλησιαστικού επιτρόπου όπου διακρίθηκε για το ήθος, την ευγένεια και την ειλικρίνειά του και την πίστη του στον Θεό, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη όλων μας. Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο εκφράζει την ειλικρινή του θλίψη για το θάνατό του και αποφασίζει την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος, ως ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής».

Επίσης, αποφασίζει:

Να παραστεί ο Εφημέριος του Ιερού Ναού μας εις την εξόδιον ακολουθίαν που θα τελεσθεί στην ενορία του στις 27 Απριλίου 2023 και ώρα 12:00, και να διαβαστεί υπό του Αδεσιμωτάτου Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου το παρόν ψήφισμα εις το τέλος της εξοδίου Ακολουθίας .
Να κατατεθεί αντί στεφάνου στη μνήμη του, εκ μέρους της ενορίας και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ποσό προς το Φιλόπτωχο (Ειδική Ενοριακή Επιτροπή) για τους έχοντας ανάγκη αδελφούς μας.
Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου Αχαρνών και να δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό τύπο και στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως .
Αφού συντάχθηκε το παρόν υπογράφηκε, όπως παρακάτω:

Ο Πρόεδρος

Πρεσβύτερος
Μιχαήλ Γ. Τσιρώνης

Τα μέλη

Σταύρος Μπούνταλης
Ιωάννης Βλασταράς
Κωνσταντίνος Πολίτης
Αθανάσιος Ζάρρας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων