10/10/2019 10/10/2019 Με την χάρη του Αγίου Τριαδικού Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Αθανασίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 στις 6:00 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, ο αγιασμός επί τη ενάρξει της νέας κατηχητικής περιόδου 2019-2020. Τον Αγιασμό τέλεσαν οι Ιερείς της ενορίας ο π. Βασίλειος Βασιλείου και ο π....
Ενορίες : Αγίου Νικολάου Σιάτιστας
10 Οκτωβρίου, 2019 - 21:05
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2019 - 20:18

ΣΙΑΤΙΣΤΑ: Αγιασμός επί τη ενάρξει της κατηχητικής περιόδου

Διαδώστε:
ΣΙΑΤΙΣΤΑ: Αγιασμός επί τη ενάρξει της κατηχητικής περιόδου

Με την χάρη του Αγίου Τριαδικού Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Αθανασίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 στις 6:00 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, ο αγιασμός επί τη ενάρξει της νέας κατηχητικής περιόδου 2019-2020.

Τον Αγιασμό τέλεσαν οι Ιερείς της ενορίας ο π. Βασίλειος Βασιλείου και ο π. Νέστορας Γκουρομίσιος. Συμμετείχαν πολλά παιδιά και νέοι της Ενορίας, οι γονείς τους, οι κατηχήτριες και πολλοί ενορίτες.

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια, ο υπεύθυνός των κατηχητικών ο π. Βασίλειος, καλωσόρισε τους εκλεκτούς συνεργάτες του κατηχητικού έργου, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τους παρακάλεσε με ιδιαίτερη προθυμία και πύρινο ζήλο να αγαπήσουν και να στηρίξουν τα μικρά παιδιά και τους νέους, ώστε να πάρουν εφόδια ζωής σε μια εποχή που δοκιμάζονται τα πάντα. Καλωσόρισε και τους μεγάλους, και τους ευχήθηκε να είναι τακτικοί στις εσπερινές ομιλίες των Κυριακών.

Μεταξύ άλλων είπε: «Θα ήθελα να σας επαινέσω όλους όσοι είστε εδώ μέσα στον Ιερό Ναό, ακούσατε τον Εσπερινό, κάναμε Προσευχή, τελέσαμε τον Αγιασμό.

Όταν ξεκινούμε κάτι οτιδήποτε ευχόμαστε, παρακαλούμε τον Θεό. Αυτός δίνει τα πάντα. Δίνει τη Ζωή, την υγεία, το μυαλό, τον νου, την εξυπνάδα, την κατανόηση, ακόμη τη βούληση, τη δύναμη. Τα πάντα. Εμείς τώρα ευχόμαστε προς τον Θεό για να ξεκινήσουμε τη νέα κατηχητική περίοδο.

Ασφαλώς, πάντοτε πρέπει να κατηχούμαστε, να γνωρίζουμε το θέλημα του Θεού. Πάντοτε πρέπει να είμαστε μαθητές του Χριστού. Δεν είμαστε οπαδοί αγνοούντες και άβουλοι. Ακολουθούμε τον Θεό, τον Ιησού Χριστό, επειδή Τον γνωρίζουμε.

Πάντοτε, σ’ όλη τη ζωή, να είμαστε μαθητές. Την περίοδο αυτή κάνουμε μαθήματα συστηματικά. Δεν ακούμε μόνο, δεν διαβάζουμε μόνο, ούτε αναγινώσκουμε μόνο, αλλά μελετούμε. Μελετούμε σε βάθος και με επιμονή, ώσπου να το γνωρίσουμε αυτό με το οποίο καταπιανόμαστε.

Στον Α΄ Ψαλμό του ψαλτηρίου του Δαβίδ διαβάζουμε το εξής: «Μακάριος ἀνήρ… ὅς μελετήσει τόν νόμον Κυρίου ἡμέρας καί νυκτός». Ευτυχισμένος είναι εκείνος ο άνθρωπος, ο οποίος μελετάει, ασχολείται, «μηρυκάζει» τον λόγο του Θεού μέρα και νύχτα. Αδιαλείπτως.

Και αφού γνωρίσουμε τον Θεό και τον λόγο του, ξεκινούμε να τον πράττουμε. Χρειάζεται να τον κάνουμε πράξη…

Θα ήθελα να τονίσω κάτι: Να είμαστε τακτικοί, να μην κάνουμε αδικαιολόγητες απουσίες, από αμέλεια. Αυτά τα λέω και για τους μεγάλους.

Να επαινέσω, τώρα, τους γονείς, οι οποίοι προωθούν τα παιδιά τους στην κατήχηση. Υπάρχει μια νωθρότητα κατά την παιδική και νεανική ηλικία, και θέλει λίγη επιμονή, λίγο σπρώξιμο, μια υπενθύμιση. Είναι δυστυχία να μη γνωρίζουν τα παιδιά από τη μικρή ηλικία τον Θεό. Πώς θα ζήσουν; Με τι κριτήριο θα επιλέξουν ό, τι θα τους προσφέρει ο κόσμος; Θα είναι σαν καράβια χωρίς πυξίδα. Μόνο ο Θεός μπορεί να μας οδηγήσει ορθά, επειδή είναι ο δημιουργός μας και γνωρίζει τι ακριβώς χρειαζόμαστε.

Να ευχαριστήσω, σ’ αυτό το σημείο, τις κατηχήτριες και όλους εκείνους που βοηθούν στο κατηχητικό έργο. Ακόμη τον συνεφημέριό μου, τον π. Νέστορα, τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους και άλλους πολλούς.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε και τον επίσκοπό μας, τον κ. Αθανάσιο, ο οποίος είναι ο προεξάρχων της κατηχήσεως στην τοπική Εκκλησία, για τις ευλογίες που μας έδωσε, ώστε να ευοδωθεί η κατηχητική μας προσπάθεια αυτή τη χρονιά.

Μετά που θα χαιρετίσετε τον σταυρό και θα σας φωτίσω με τον αγιασμό, θα πάρετε από τον π. Νέστορα μία ωραία πλαστικοποιημένη εικόνα, με ένα παιδί να διαβάζει και από επάνω του να είναι ο Χριστός και να το ευλογεί. Θα διαβάζετε την προσευχή που είναι από την πίσω πλευρά κάθε φορά πριν το διάβασμα, για να σας ευλογεί ο Χριστός.

Βγαίνοντας από τον Ναό θα παίρνετε το πρόγραμμα από τις κατηχήτριες και εισέρχεσθε μέσα στην αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου για να πάρετε ένα ωραίο κέρασμα. Καλή κατηχητική χρονιά!»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων