22/07/2021 22/07/2021 Συναχθήκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου για να τιμήσουν έναν ακούραστο εργάτη του Ευαγγελίου. Έξι μήνες συμπληρώθηκαν το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 από την εκδημία του μακαριστού πατρός Βασιλείου Λ. Βασιλείου. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου εψάλη ο όρθρος, Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του, από τον...
Ενορίες : Αγίου Νικολάου Σιάτιστας
22 Ιουλίου, 2021 - 18:44
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2021 - 18:25

ΣΙΑΤΙΣΤΑ: Δεν ξεχνούν τον μακαριστό π. Βασίλειο

Διαδώστε:
ΣΙΑΤΙΣΤΑ: Δεν ξεχνούν τον μακαριστό π. Βασίλειο

Συναχθήκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου για να τιμήσουν έναν ακούραστο εργάτη του Ευαγγελίου. Έξι μήνες συμπληρώθηκαν το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 από την εκδημία του μακαριστού πατρός Βασιλείου Λ. Βασιλείου.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου εψάλη ο όρθρος, Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του, από τον προϊστάμενο της ενορίας π. Νέστορα Γκουρομίσιο, τον π. Μιχαήλ Πετρόπουλο και τον Ιεροδιάκονο Ιωάννη Μπατσή.

Οι Ιερείς, μαζί με ενορίτες προσήλθαν στο μνήμα του μακαριστού πατρός Βασιλέιου, που ευρίσκεται στο προαύλιο του Ιερού Ναού και τέλεσαν ιερό Τρισάγιο.

Ο πατέρας Βασίλειος, είχε κατανοήσει το αληθές και βαθύ νόημα του χριστιανισμού που είναι η σταυρική ζωή. Στάθηκε το σύμβολο της αγιότητος, της ανιδιοτέλειας και της εκουσίου πτωχείας. Αντιμετώπιζε με υπομονή και ανοχή ότι κακό του προξενούσαν. Ήταν πάντοτε ακέραιος στην πίστη και στο ήθος, ζητούσε με πολύ πόνο το έλεος του Θεού για όλη την Ενορία και για τον καθένα προσωπικά.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων