19/03/2019 19/03/2019 Η ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας υποδέχθηκε με θρησκευτικό ενθουσιασμό την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας από την Ιερά Μονή Μικροκάστρου, με αφορμή την εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας, την 17η Μαρτίου 2019 το απόγευμα. Η υποδοχή έγινε στην είσοδο της πόλης της Σιάτιστας, στην περιοχή του Αγίου Νικάνορα, από τον Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ,...
Ενορίες : Αγίου Νικολάου Σιατίστης
19 Μαρτίου, 2019 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2019 - 16:21

Σιάτιστα: Έξω στους δρόμους για την υποδοχή της Παναγιάς (φώτο)

Διαδώστε:
Σιάτιστα: Έξω στους δρόμους για την υποδοχή της Παναγιάς (φώτο)

Η ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας υποδέχθηκε με θρησκευτικό ενθουσιασμό την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας από την Ιερά Μονή Μικροκάστρου, με αφορμή την εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας, την 17η Μαρτίου 2019 το απόγευμα. Η υποδοχή έγινε στην είσοδο της πόλης της Σιάτιστας, στην περιοχή του Αγίου Νικάνορα, από τον Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, με τη συνοδεία των Ιερέων της πόλης μας, εκπρόσωπων της Δημοτικής Αρχής και πλήθους κόσμου.

Με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Βοΐου, κατευθύνθηκαν όλοι στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, για να την προσκυνήσουν. Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Σεραφείμ, προσκύνησε πρώτος την αγία Εικόνα, στη συνέχεια οι Ιερείς και όλος ο λαός. Επειδή θα έφευγε για την πόλη της Καστοριάς, μίλησε με λίγα λόγια προς τους πιστούς, συγχαίροντάς τους δια την προθυμία και την ευσέβεια που τους διακρίνει, στο πάναγνο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Μετά την αποχώρησή του από τον Ναό, εψάλη ο πρώτος Κατανυκτικός εσπερινός, κατά την διάρκεια του οποίου κήρυξε τον θείο λόγο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Αβραμίδης, ομιλώντας σχετικά με την Παναγία μας Θεοτόκο. Οι πιστοί για πολλή ώρα χαιρετούσαν την Αγία Εικόνα, η οποία μετά το πέρας πήγε να παραμείνει σε κάποιο σπίτι της Ενορίας, όπου εψάλη ο παρακλητικός κανόνας στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Από την επομένη θα την περιφέρουν οι Ιερείς της Ενορίας σε όλα τα σπίτια της Ενορίας για τον αγιασμό και την ευλογία τους.

Η Αγία Εικόνα θα παραμείνει στην Ενορία μέχρι την Κυριακή των Βαΐων, απ’ όπου και θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή Μικροκάστρου.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων