24/04/2019 24/04/2019 Με την συμμετοχή πλήθους πιστών, εορτάσθηκε η ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 στον λαμπροστολισμένο με Βάϊα και Φοίνικες Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας. Την παραμονή της Κυριακής των Βαΐων προ της απολύσεως του εσπερινού, οι Ιερείς του Ιερού Ναού π. Βασίλειος και π. Νέστωρ διάβασαν την...
Ενορίες : Αγίου Νικολάου Σιάτιστας
24 Απριλίου, 2019 - 16:49
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2019 - 16:51

ΣΙΑΤΙΣΤΑ: Προπομπή της Εικόνας Παναγίας Ελεούσας (φώτο)

Διαδώστε:
ΣΙΑΤΙΣΤΑ: Προπομπή της Εικόνας Παναγίας Ελεούσας (φώτο)

Με την συμμετοχή πλήθους πιστών, εορτάσθηκε η ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 στον λαμπροστολισμένο με Βάϊα και Φοίνικες Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Την παραμονή της Κυριακής των Βαΐων προ της απολύσεως του εσπερινού, οι Ιερείς του Ιερού Ναού π. Βασίλειος και π. Νέστωρ διάβασαν την ευχή για την ευλογία των βαΐων, επειδή οι πιστοί προσέρχονται από βαθειά χαράματα να πάρουν βάγια, για να πηγαίνουν στο κοιμητήριο και να τα αποθέσουν επάνω στους τάφους των κεκοιμημένων.

Κατά τον όρθρο και την Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Βασιλείου. Προ του κοινωνικού ο π. Βασίλειος διάβασε την πρώτη Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Αθανασίου, επί τη εορτή της Κυριακής της Βαϊοφόρου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ήλθε στον Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. κ. Σεραφείμ, ο οποίος μαζί με τους ιερείς και πλήθος πιστών προέπεμψαν την Αγία εικόνα της Παναγίας Ελεούσας της Μονής Μικροκάστρου στη έξοδο της πόλης, στο κοιμητήριο του Αγίου Νικάνορα.

Καθ’ όλη την πορεία ψαλλόταν ο παρακλητικός κανόνας της Θεοτόκου και στην τελευταία στάση ο Επίσκοπος διάβασε το Ιερό Ευαγγέλιο και έγινε δέηση. Ακολούθως, οι πιστοί χριστιανοί μετέφεραν την Εικόνα πεζοί μέχρι το μοναστήρι, τηρώντας το έθιμο.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων