17/04/2019 17/04/2019 Εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας εψάλη κατανυκτικά η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, κατά την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, το απόγευμα. Οι ιεροψάλτες έψαλαν τα τροπάρια του κανόνα και ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Λ. Βασιλείου έψαλε τους 24 οίκους του Ακαθίστου Ύμνου ενώπιον της Ιεράς και θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας από την...
Ενορίες : Αγίου Νικολάου Σιάτιστας
17 Απριλίου, 2019 - 16:52
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2019 - 16:53

ΣΙΑΤΙΣΤΑ – ΣΤΙΓΜΕΣ: Απο την Ακολουθία του Ακαθίστου

Διαδώστε:
ΣΙΑΤΙΣΤΑ – ΣΤΙΓΜΕΣ: Απο την Ακολουθία του Ακαθίστου

Εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας εψάλη κατανυκτικά η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, κατά την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, το απόγευμα.

Οι ιεροψάλτες έψαλαν τα τροπάρια του κανόνα και ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Λ. Βασιλείου έψαλε τους 24 οίκους του Ακαθίστου Ύμνου ενώπιον της Ιεράς και θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μικροκάστρου. Πλήθος πιστών άκουγαν και συνέψαλαν τους ύμνους και τους οίκους, και στο τέλος προσκύνησαν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Ο Ακάθιστος Ύμνος είναι ένας υπέροχος ύμνος, που αποτελείται από προοίμιο και 24 οίκους (στροφές), σε ελληνική αλφαβητική ακροστιχίδα, από το Α ως το Ω, όπου ο κάθε «οίκος» ξεκινά με το αντίστοιχο κατά σειρά ελληνικό γράμμα.

Ο π. Βασίλειος, μετά το πέρας του Ακαθίστου Ύμνου, ομίλησε σχετικά για την Υπεραγία Θεοτόκο και είπε, ότι «…η Θεοτόκος είναι για τους πιστούς, αλλά και για όλους τους ανθρώπους το κατ’ εξοχήν πρότυπο, όχι μόνο για να ζήσει κάποιος μία ενάρετη και ηθική ζωή αλλά κυρίως να αξιωθεί της επουράνιας Βασιλείας του Θεού, της σωτηρίας του… Η Θεοτόκος είναι το τέλειο πρότυπο, το οποίο μιμήθηκαν και μιμούνται πάμπολλοι άνθρωποι, μέσα στο διάβα των 20 αιώνων χριστιανισμού…».

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων