23/02/2019 23/02/2019 Η μνήμη του Ιερομάρτυρος Αγίου Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμύρνης, στις 23 Φεβρουαρίου ε.ε., ετιμήθη  ιδιαιτέρως στην ενορία Αγίου Δημητρίου της κωμοπόλεως των Λάβαρων με την υποδοχή ιερού λειψάνου του Ιερομάρτυρος και αγρυπνία. Το ιερό λείψανο υποδέχθηκε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, ο όποιος εν συνεχεία ετέλεσε τον αγιασμό. Για το βίο και το μαρτύριο του Αγίου...
Ενορίες : Άγιος Δημήτριος Λαβάρων
23 Φεβρουαρίου, 2019 - 19:35

Στα Λάβαρα Έβρου το λείψανο του Αγ. Πολυκάρπου

Διαδώστε:
Στα Λάβαρα Έβρου το λείψανο του Αγ. Πολυκάρπου

Η μνήμη του Ιερομάρτυρος Αγίου Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμύρνης, στις 23 Φεβρουαρίου ε.ε., ετιμήθη  ιδιαιτέρως στην ενορία Αγίου Δημητρίου της κωμοπόλεως των Λάβαρων με την υποδοχή ιερού λειψάνου του Ιερομάρτυρος και αγρυπνία. Το ιερό λείψανο υποδέχθηκε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, ο όποιος εν συνεχεία ετέλεσε τον αγιασμό. Για το βίο και το μαρτύριο του Αγίου μίλησε ο Αρχιμ. Νικόδημος Σκλέπας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε· «Ο άγιος Πολύκαρπος, διακρινόταν για την σωφροσύνη, τη θεολογική κατάρτιση και την αφοσίωση στη διδασκαλία του Ευαγγελίου, καθώς μιλούσε πάντα σύμφωνα με τις Γραφές. Ήταν ο γνησιότατος εκπρόσωπος της αποστολικής διδασκαλίας σε όλες τις Εκκλησίες της Ασίας… η αποστολική δράση του είχε τόση επιτυχία, ώστε προκάλεσε την οργή των ειδωλολατρών και όπως ήταν φυσικό προκάλεσε το μαρτύριό του… Δικαίως ονομάζεται «αποστολικός πατέρας» όχι μόνο γιατί χρημάτισε μαθητής του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, αλλά κυρίως διότι η δράση του ήταν ταυτόσημη με αυτή των αποστόλων».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων