02/01/2021 02/01/2021 Με το μυστήριο του ιερού Ευχελαίου, ως ικεσία προς το Θεό για τους εν ασθενεία κατακειμένους και ιδιαίτερα για όσους βιώνουν τον ψυχικό ή σωματικό πόνο από τη σύγχρονη υγειονομική κρίση σε ολόκληρο τον κόσμο, κατέληξε λειτουργικά η πρώτη ημέρα του πολιτικού έτους 2021, στην εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. Το πρωί της εορτής,...
Ενορίες : Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης
02 Ιανουαρίου, 2021 - 12:54
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2021 - 12:57

Στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης ο Μητροπολίτης Λαοδικείας

Διαδώστε:
Στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης ο Μητροπολίτης Λαοδικείας

Με το μυστήριο του ιερού Ευχελαίου, ως ικεσία προς το Θεό για τους εν ασθενεία κατακειμένους και ιδιαίτερα για όσους βιώνουν τον ψυχικό ή σωματικό πόνο από τη σύγχρονη υγειονομική κρίση σε ολόκληρο τον κόσμο, κατέληξε λειτουργικά η πρώτη ημέρα του πολιτικού έτους 2021, στην εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Το πρωί της εορτής, τη μία από τις πέντε Θείες Λειτουργίες που έγιναν στην ενορία, τέλεσε στο ναό της αγίας Μαρίνης ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος. Ο ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου έκανε και τη δοξολογία για την πρώτη του έτους και ευλόγησε την αγιοβασιλειόπιτα της κοινότητας. Μαζί του, ιερούργησε ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού, αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου.

Παράλληλα, γινόταν η Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του αγίου Νεκταρίου από τον αρχιμανδρίτη Ευσέβιο Μεάντζια και στο εορτάζον εκκλησάκι του αγίου Βασιλείου από τον πρωτοπρεσβύτερο Λάμπρο Ξεσφύγγη.

Στις 10:30 έγιναν άλλες δύο Θείες Λειτουργίες από τον αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Φυλακτό, στην αγία Μαρίνα, κι από τον άγοντα τα ονομαστήριά του, πρεσβύτερο Βασίλειο Ταξιαρχιώτη, στον άγιο Νεκτάριο.

Την παραμονή της εορτής, στο εορτάζον εκκλησάκι του αγίου Βασιλείου, έγινε ο Εσπερινός κι ο Όρθρος της εορτής, ενώ ακολούθησε λιτάνευση της εικόνος μόνο από τον ιερέα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων