11/12/2022 12/12/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη στην Αθήνα και στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύτση, όπου το πρωί της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου 2022 τέλεσε τη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Συνδέσμου Συριανών, συμπαραστατούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού και Πανεπιστημιακό Καθηγητή π. Νικόλαο Ιωαννίδη, τον Συνεφημέριό του, τον Προϊστάμενο του Ιερού...
Ενορίες : Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καρύτση
11 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:48
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2022 - 3:20

Ο Μητροπολίτης Σύρου στην Αθήνα για την εορτή του Συνδέσμου Συριανών

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύρου στην Αθήνα  για την εορτή του Συνδέσμου Συριανών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη στην Αθήνα και στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύτση, όπου το πρωί της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου 2022 τέλεσε τη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Συνδέσμου Συριανών, συμπαραστατούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού και Πανεπιστημιακό Καθηγητή π. Νικόλαο Ιωαννίδη, τον Συνεφημέριό του, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη, και τον Διάκονό του.


Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε παρουσία του Προέδρου του Συνδέσμου Συριανών κ. Δημητρίου Βαφία και μελών του ΔΣ και του Συνδέσμου, του Προέδρου του Φιλολογικού Συνδέσμου «Παρνασσός» κ. Βασιλ. Παπακωνσταντινόπουλου, Προέδρων πατριωτικών Συλλόγων και Σωματείων των Κυκλάδων, του διατελέσαντος Υπουργού, Βουλευτού Κυκλάδων κ. Ιω. Βρούτση, του διατελέσαντος Γενικού Γραμματέα Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, και πολλών Συριανών και Κυκλαδιτών από την Αθήνα και τον Πειραιά.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, στην ομιλία του, αφού αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Συριανών για την τήρηση της εορτής αυτης, καθώς και για το Ημερολόγιο του Συνδέσμου, που είναι αφιερωμένο στους Ευεργέτες της Σύρου.

Στη συνέχεια, τελέσθηκε μικρή λιτανεία, εντός του Ναού, της μεταφερθείσας από την Ερμούπολη ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου και μνημόσυνο των αποβιωσάντων Προέδρων και μελών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», τον Πρόεδρο του οποίου ο Σεβασμιώτατος ιδιαιτέρως συνεχάρη.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αναβάλλεται η ποιμαντική περιοδεία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ στη Μήλο και την Σίφνο. Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, το απόγευμα θα επιστρέψει στη Σύρο και αύριο θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στα Χρούσσα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων