10/12/2019 10/12/2019 Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως θα λάβει χώρα την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στις 17.00 μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία από τον Γέροντα Ανανία Κουστένη. Ο Αρχιμανδρίτης Ανανίας Κουστένης είναι μια πνευματική μορφή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Γεννήθηκε το έτος 1945 στην Δημητσάνα Αρκαδίας και ακολούθησε τον δρόμο του μοναχισμού, για να δοθεί στον Θεό...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως
10 Δεκεμβρίου, 2019 - 20:38
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2019 - 20:40

Στον ΙΝ Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως ο π. Ανανίας Κουστένης

Διαδώστε:
Στον ΙΝ Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως ο π. Ανανίας Κουστένης

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως θα λάβει χώρα την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στις 17.00 μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία από τον Γέροντα Ανανία Κουστένη.

Ο Αρχιμανδρίτης Ανανίας Κουστένης είναι μια πνευματική μορφή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Γεννήθηκε το έτος 1945 στην Δημητσάνα Αρκαδίας και ακολούθησε τον δρόμο του μοναχισμού, για να δοθεί στον Θεό και τον άνθρωπο. Έλαβε ανθρωπιστική παιδεία με σπουδές στην Θεολογία και την Βυζαντινή Φιλοσοφία του Πανεπιστημίου Αθηνών, αξιοποιώντας τις γνώσεις του στην υπηρεσία των ανθρώπων.

Έχει μεταφράσει τον Ρωμανό τον Μελωδό και η πνευματική του δραστηριότητα είναι ανεξάντλητη. Ο λόγος του είναι ένας λόγος τιμής και αρχοντιάς, θαλπωρής και παραμυθίας, ελπίδας και χάριτος. Είναι ένας λόγος που εμπνέει και ενθουσιάζει, που διδάσκει και ξεκουράζει και που ενώνει τον Θεό με τον άνθρωπο. Ο πατήρ Ανανίας Κουστένης, όπως ο Θεοφάνης, μας παίρνει απαλά από το χεράκι και μας υψώνει πνευματικά και ψυχικά, φέρνοντας στην καρδιά το φως και την δροσιά της άνοιξης. Είναι η λεβέντικη και συνάμα ταπεινή ελληνική ψυχή με την αστείρευτη καλοσύνη και την αφειδώλευτη αγάπη. Γι’ αυτό και η μετάφραση του Θεοφάνους δεν είναι απλώς η απόδοση της «Χρονογραφίας» στην Νέα Ελληνική. Είναι κατάθεση ψυχής, είναι ταξίδι στον Βυζαντινό κόσμο, είναι προσφορά στην πνευματική μας κληρονομιά!

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων