12/06/2022 12/06/2022 Ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής τέλεσε την θεία λειτουργία κατά την μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 στον ενοριακό Ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου. Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής λειτούργησε μετά από αρκετό καιρό, αφού αντιμετώπισε ένα μεγάλο πρόβλημα υγείας, σήμερα ανάρρωσε πλήρως, όπως ο ίδιος τόνισε...
Ενορίες : Αγία Τριάδα Ναυπλίου
12 Ιουνίου, 2022 - 14:23
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2022 - 14:33

Στο Ναύπλιο ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής για την Πεντηκοστή

Διαδώστε:
Στο Ναύπλιο ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής για την Πεντηκοστή

Ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής τέλεσε την θεία λειτουργία κατά την μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 στον ενοριακό Ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής λειτούργησε μετά από αρκετό καιρό, αφού αντιμετώπισε ένα μεγάλο πρόβλημα υγείας, σήμερα ανάρρωσε πλήρως, όπως ο ίδιος τόνισε και λειτούργησε στο Ναύπλιο μαζί με τον εφημέριο της ενορίας Αγίας Τριάδος, π. Κωνσταντίνο Σέρρο.

Μεγάλη δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, η εορτή της Πεντηκοστής, η ανάμνηση της επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους. Γιορτάζεται πενήντα ημέρες μετά το Πάσχα, πάντα Κυριακή. Η χριστιανική Πεντηκοστή έλκει την καταγωγή της από την Εβραϊκή Πεντηκοστή (Shavuot στα Εβραϊκά), η οποία γιορτάζεται από τους Ισραηλίτες πενήντα ημέρα μετά το Εβραϊκό Πάσχα, σε ανάμνηση της ημέρας που ο Μωυσής έλαβε τις 10 εντολές από τον Θεό στο όρος Σινά. Στον Χριστιανισμό, η Πεντηκοστή θεωρείται η γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας. Την ημέρα αυτή έγινε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, που επικάθησε με τη μορφή πύρινων γλωσσών πάνω από τα κεφάλια των Αποστόλων και τους φώτισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων