19/06/2022 19/06/2022 Το Σαββατοκύριακο των Αγίων Πάντων κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της ομώνυμης Ενορίας της Καστοριάς, με τον πανηγυρικό Εσπερινό, την λιτανεία και την Αρχιερατική θεία Λειτουργία. Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, με την συμμετοχή των Εφημερίων του Ιερού Ναού, π. Λούππου, π. Αναστασίου και π. Χρήστου, και...
Ενορίες : Αγίων Πάντων Καστορίας
19 Ιουνίου, 2022 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2022 - 17:13

Στους Άγιους Πάντες Καστοριάς: Εσπερινός, Λιτανεία και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Διαδώστε:
Στους Άγιους Πάντες Καστοριάς: Εσπερινός, Λιτανεία και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Το Σαββατοκύριακο των Αγίων Πάντων κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της ομώνυμης Ενορίας της Καστοριάς, με τον πανηγυρικό Εσπερινό, την λιτανεία και την Αρχιερατική θεία Λειτουργία.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, με την συμμετοχή των Εφημερίων του Ιερού Ναού, π. Λούππου, π. Αναστασίου και π. Χρήστου, και του Διακόνου π. Παντελεήμονος.

Στην θεία Λειτουργία ανεγνώσθη η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για την ημέρα αυτή.

Πριν την απόλυση της θείας Λειτουργίας διαβάσθηκε η ευχή των κολλύβων των Αγίων και ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε τρεις αναγνώστες, τους Δημήτριο Χασιώτη, Δημήτριο Ντεζανά και Αθανάσιο Τζιφονώντα .

Ακόημη, αναπέφθηκε δέηση για τους αποστράτους του Αστυνομικού Σώματος, οι οποίοι εορτάζουν την ημέρα των Αγίων Πάντων, ενώ ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Νικόλαος Έξαρχος χαιρέτισε τους Αποστράτους και τους Επισήμους μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας στην αίθουσα του Ιερού Ναού.

Στις Ιερές Ακολουθίες και την θεία Λειτουργία έψαλαν οι Πρωτοψάλτες Γεώργιος Αποστολίδης και Χρήστος Τογκαρίδης και οι Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού Δημήτριος Χασιώτης και Σωκράτης Βασιόπουλος

Εκκλησιάσθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Καστορίας κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δέσποινα Κοζατσάνη, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Καστορίας, η υπεύθυνη του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου και οι αξιωματοί των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στον εσπερινό το Σαββάτου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος και συμμετείχε μεγάλος αριθμός Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην έννοια και τα κριτήρια της αγιότητος, σύμφωνα με τον άγιο Ιωάννη Δαμασκηνό, όπως την παρουσιάζει με σύγχρονο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος σε ομώνυμη μελέτη του.

Τελέσθηκε αρτοκλασία και ακολούθησε ιερά Λιτανεία, που είχε το χαρακτηριστικό ότι πέρασε μέσα από το κοιμητήριο του Ιερού Ναού, πριν αναπτυχθεί στους κεντρικούς δρόμους της Ενορίας.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων