22/04/2021 22/04/2021 Ο λεγόμενος «Αμνός» και το Σώμα της Παναγίας του Ιερού Ναού της Φανερωμένης Ζακύνθου, που, όπως είναι γνωστό σε όλους τους Ζακυνθινούς, αποτελούν τους  παραδοσιακούς Επιτάφιους στο νησί (δηλαδή οι ξύλινες, ζωγραφισμένες και από τις δύο πλευρές εικόνες) συντηρήθηκαν πρόσφατα ενόψει Πάσχα. Η συντήρηση έγινε με ιδιαίτερη σπουδή από έναν σπουδαίο και εκλεκτό Ζακυνθινό ζωγράφο-αγιογράφο, τον...
Ενορίες : Παναγίας Φανερωμένης Ζακύνθου
22 Απριλίου, 2021 - 14:01
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2021 - 14:00

Συντήρηση ζακυνθινών «επιταφίων» στη Φανερωμένη

Διαδώστε:
Συντήρηση ζακυνθινών «επιταφίων» στη Φανερωμένη

Ο λεγόμενος «Αμνός» και το Σώμα της Παναγίας του Ιερού Ναού της Φανερωμένης Ζακύνθου, που, όπως είναι γνωστό σε όλους τους Ζακυνθινούς, αποτελούν τους  παραδοσιακούς Επιτάφιους στο νησί (δηλαδή οι ξύλινες, ζωγραφισμένες και από τις δύο πλευρές εικόνες) συντηρήθηκαν πρόσφατα ενόψει Πάσχα.

Η συντήρηση έγινε με ιδιαίτερη σπουδή από έναν σπουδαίο και εκλεκτό Ζακυνθινό ζωγράφο-αγιογράφο, τον Ιωάννη Τσολάκο, ο οποίος για ακόμα μια φορά παρουσίασε περίσσιο απόθεμα ευαισθησίας και καλλιτεχνίας, προσφέροντας αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του, για να έχει ο Ναός ένα άρτιο και εξαιρετικό αποτέλεσμα, που αποδίδει την αίσθηση του Θείου στα αριστουργήματα της επτανησιακής αγιογραφίας.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Φανερωμένης, που υπήρξε η ενορία του Ζακυνθινού Αγίου Θεόφιλου, του νεομάρτυρος, π. Σεραφείμ Κονίδης, αναφέρει, μάλιστα, πως  τα έργα του κ. Τσολάκου κοσμούν όλο τον Ναό της Φανερωμένης, γι’ αυτό και τον ευχαριστούν θερμά για την προσφορά και τη στήριξη του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων