26/02/2022 27/02/2022 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και την ευγενή συγκατάθεση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, ο Ιερός Ναός Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου, αποβλέποντας ποιμαντικώς στον αγιασμό, την πνευματική στερέωση και ενίσχυση των πιστών, και μάλιστα κατά την ψυχοσωτήριο περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, με τιμή, σεβασμό, αλλά και...
Ενορίες : Ιερός Ναός Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου
26 Φεβρουαρίου, 2022 - 22:41
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2022 - 0:33

Τα Άγια και Άχραντα Πάθη του Χριστού στον Ιερό Ναό Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου

Διαδώστε:
Τα Άγια και Άχραντα Πάθη του Χριστού στον Ιερό Ναό Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και την ευγενή συγκατάθεση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, ο Ιερός Ναός Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου, αποβλέποντας ποιμαντικώς στον αγιασμό, την πνευματική στερέωση και ενίσχυση των πιστών, και μάλιστα κατά την ψυχοσωτήριο περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, με τιμή, σεβασμό, αλλά και βαθιά κατάνυξη, θα υποδεχθεί τα Άγια και Άχραντα Πάθη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, προερχόμενα εκ της παλαιφάτου Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας, την Παρασκευή 1 Απριλίου και ώρα 18:00 στα προπύλαια του Ιερού Ναού.

Τα Άχραντα Πάθη περιλαμβάνουν τεμάχια εκ α) της κοκκίνης χλαμύδος, την οποίαν εφόρεσαν στον Κύριό μας οι σταυρωτές Του, β) του σπόγγου, μετονοποίονο Ρωμαίος στρατιώτης επότισε τον Σωτήρα του κόσμου όξος μεμειγμένο με χολή, γ) του ακαν-θίνου στεφάνου, που εδέχθη επί της κεφαλής Του ο λυτρωτής των ανθρώπων, και τέλος δ) του Τιμίου Σταυρού, επί του οποίου εθυσιάσθη εξ αγάπης ο Σωτήρας του κόσμου Κύριός μας Ιησούς Χριστός.

Τα ιερότατα και φρικτά αυτά κειμήλια φυλάσσονταν μέχρι το 1450 στο αυτοκρατορικό παρεκκλήσιο του ιερού Παλατίου στην Βασιλεύουσα, όπου τα είχε εναποθέσει η Αγία Ισαπόστολος Ελένη από τον 4ο αιώνα. Στα μέσα του 15ου αιώνος (1450),οι δύο αυτάδελφοι Παλαιολόγοι Θωμάς και Δημήτριος, της μεγάλης αυτοκρατορικής οικογενείας του Βυζαντίου, προσέφεραν προς ευλογία και αγιασμό τα Άχραντα Πάθη στον συγγενή τους (υιό του Ανδρέα Μαμωνά, Δούκα της Μονεμβασίας,και της Θεοδώρας Παλαιολογίνης, κόρης του Αυτοκράτορα Ανδρονίκου Δ’ Παλαιολόγου)και κτίτορα της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας, Όσιο Λεόντιο. Η θεόπνευστη αυτή χειρονομία των δύο Παλαιολόγων διέσωσε ουσιαστικά τατιμιότατα αυτά κειμήλια από τους Οθωμανούς, που λίγα χρόνια αργότερα, το 1453, κατέκτησαν και λεηλάτησαν την Βασιλίδα των Πόλεων.

Τα ιερότατα κειμήλια του Πάθους του Κυρίου μας θα ευρίσκονται στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου από την Παρασκευή 1 Απριλίου έως την Κυριακή 10 Απριλίου και ο Ναός θα παραμένει ανοικτός καθ’ όλη την διάρκεια του προσκυνήματος από 7.00 – 21.00. Τέλος,θα τελούνται καθημερινώς Ιερές Ακολουθίες προς αγιασμό και πνευματική ενίσχυση των πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων