10/02/2024 10/02/2024 Περιστοιχιζόμενος από τους δημάρχους Γορτυνίας Ευστάθιο Κούλη και Ηλιουπόλεως Ευστάθιο Ψυρρόπουλο, ο Επίσκοπος Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος παρέλαβε από τας χείρας του γέροντος Παντελεήμονος, τα ιερά λείψανα του αγίου Χαραλάμπους προερχόμενα εκ του ιερού κελλίου των Αρχαγγέλων της ιεράς μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους. Ιερόπαιδες, μοναχές, κληρικοί και ο λαός του Θεού, παρά την μη έγκαιρη ενημέρωση,...
Ενορίες : Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης
10 Φεβρουαρίου, 2024 - 11:05
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2024 - 11:17

Τα ιερά λείψανα του αγίου Χαραλάμπους από την Ι.Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης

Διαδώστε:
Τα ιερά λείψανα του αγίου Χαραλάμπους από την Ι.Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης

Περιστοιχιζόμενος από τους δημάρχους Γορτυνίας Ευστάθιο Κούλη και Ηλιουπόλεως Ευστάθιο Ψυρρόπουλο, ο Επίσκοπος Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος παρέλαβε από τας χείρας του γέροντος Παντελεήμονος, τα ιερά λείψανα του αγίου Χαραλάμπους προερχόμενα εκ του ιερού κελλίου των Αρχαγγέλων της ιεράς μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.

Ιερόπαιδες, μοναχές, κληρικοί και ο λαός του Θεού, παρά την μη έγκαιρη ενημέρωση, προσέδραμαν στα προπύλαια του ναού, συνοδεύοντας τον Επίσκοπο στην εισόδευση των ιερών σεβασμάτων, στον Ιερό Ναό.

Μετά την δέηση, έγινε ο μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου κ. Αλεξίου, ο οποίος και ομίλησε συγκλονιστικά για την ιερότητα του ανθρώπινου σώματος εξ ών και τα ιερά λείψανα των αγίων.

Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού, αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου ευχαρίστησε τους συνεργήσαντες στην μεγάλη ευλογία για την εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης, τον ποιμενάρχη της ενορίας αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, τον πρωτοσύγκελλο του αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη, τον γέροντα του κελλίου ιερομόναχο Παντελεήμονα, τον καθηγούμενο της μονής Κουτλουμουσίου αρχιμανδρίτη Νικόλαο, την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του ναού και τους προσελθόντες κλήρο και λαό. Εν συνεχεία ανακοίνωσε το πρόγραμμα των ακολουθιών.

Κατόπιν μέχρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα από τις 20:00, τελέσθηκε ιερά αγρυπνία από τους εφημερίους του ναού, πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Μεταξά και πρεσβύτερο Βασίλειο Ταξιαρχιώτη. Στο τέλος διανεμήθηκε γλύκισμα πρός όλους προσφορά της Πόπης Κλακέα.

Με επίκαιρα συνθήματα στην είσοδο του ναού, για τα όσα εργάζεται η κρατική εξουσία κατά των ανθρώπων, μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, ο άγιος Χαραλάμπης θα ευλογεί τους πιστούς που θα προσέρχονται στο ναό από τις 7:30 έως και τις 21:30.

Στις 8:00 θα αρχίζει ο όρθρος και θα ακολουθεί Θεία Λειτουργία ιερουργούντος αρχιερέως. Στις 12:00 θα τελείτε ιερά παράκληση στον άγιο, στις 17:00 εσπερινός και στις 20:00 απόδειπνο με χαιρετισμούς του αγίου. Σε όλες τις εσπερινές ακολουθίες θα ακολουθεί ομιλία στις 18:00 με τους παρακάτω ομιλητές.

10/2 μητροπολίτης Νεοχωρίου Παύλος,

11/2 ἐπίσκοποςΤαλαντίου Ἐπιφάνιος,

12/2 ἀρχιμανδρίτης Ἀγαθάγγελος Καρκαγγέλης,

13/2 ἀρχιμανδρίτης Διονύσιος Κατερίνας,

14/2 πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σχοινᾶς,

15/2 πρωτοσύγκελλος ἀρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης,

16/2 πρωτοσύγκελλος ἀρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης,

17/2 ἀρχιμανδρίτης Ἰάκωβος Γιοσάκης,

18/2 ἀρχιμανδρίτης Νεκτάριος Πέττας.

Το πρωί της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους, θα ιερουργήσει ο Επίσκοπος Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος.

Την Κυριακή θα πρεορταστεί η σύναξη της Θεοτόκου Οστρομπράμσκα. Το Σάββατο στις 17:00 θα τελεσθεί μέγας εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Νεοχωρίου Παύλου και την επομένη με Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου Αχαίας Αθανασίου. Το μεσημέρι θα ψαλεί η παράκληση της Παναγίας Οστρομπράμσκα ενώ το απόγευμα θα τελεσθεί το μυστήριο του ευχελαίου από τον επίσκοπο Ταλαντίου Επιφάνειο.

Ευχέλαιο θα τελεσθεί από τις 17:30 την Τετάρτη 14/2 και την Παρασκευή 16/2, ενώ ιερές αγρυπνίες μεταξύ 21:00 – 00:10 την Δευτέρα 12/2 επί τη μνήμη του ιερού ζεύγους των αποστόλων Ακύλα και Πρισκίλλης και την Πέμπτη 15/2 επί τη αναμνήση της καταθέσεως στο ναό υπό του νυν μητροπολίτου Διδυμοτείχου Δαμασκηνού, του εικονίσματος της Θεοτόκου Οστρομπράμσκα.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων