15/03/2019 15/03/2019 Ο ορθόδοξος ιστοτόπος της Ενορίας Ιερού Ναού Κοιμήσεως Φανερωμένης Χολαργού αναδημοσιεύει απόσπασμα λόγου του Μητροπολίτου Πάφου, κ. Γεωργίου, κατά τις 3 Μαρτίου 2019, στο Δημαρχείο Χολαργού:   Έλληνες αδελφοί, Δεν είμαστε απομακρυσμένοι συγγενείς που ζητούμε τη συμπάθειά σας. Είμαστε Έλληνες όπως κι εσείς. Έχουμε την ίδια φύτρα, την ίδια καταγωγή. Ανδρωθήκαμε με τα ίδια ιδανικά,...
Ενορίες : Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού
15 Μαρτίου, 2019 - 22:53

Τα λόγια που συγκλόνισαν: “Γιατί, αλλοίμονο! Αν πέσει η Κύπρος, θα αρχίσει το ξήλωμα της Ελλάδος”

Διαδώστε:
Τα λόγια που συγκλόνισαν: “Γιατί, αλλοίμονο! Αν πέσει η Κύπρος, θα αρχίσει το ξήλωμα της Ελλάδος”

Ο ορθόδοξος ιστοτόπος της Ενορίας Ιερού Ναού Κοιμήσεως Φανερωμένης Χολαργού αναδημοσιεύει απόσπασμα λόγου του Μητροπολίτου Πάφου, κ. Γεωργίου, κατά τις 3 Μαρτίου 2019, στο Δημαρχείο Χολαργού:

 

Έλληνες αδελφοί,

Δεν είμαστε απομακρυσμένοι συγγενείς που ζητούμε τη συμπάθειά σας. Είμαστε Έλληνες όπως κι εσείς. Έχουμε την ίδια φύτρα, την ίδια καταγωγή. Ανδρωθήκαμε με τα ίδια ιδανικά, λατρέψαμε την Ελλάδα ως θεά. Μετρούμε στον τόπο μας τόσα χρόνια Ελληνικής παρουσίας όσα κι οι Αθηναίοι στην Αττική κι οι Σπαρτιάτες στην Πελοπόννησο. Ζητούμε τη συμπαράταξή σας για να κρατηθούμε στις ρίζες μας, να κρατήσουμε τον τόπο μας Ελληνικό. Γιατί, αλλοίμονο! Αν πέσει η Κύπρος θα’ αρχίσει το ξήλωμα της Ελλάδος. Θα έλθει η σειρά της Θράκης, του Αιγαίου, της Μακεδονίας.

(…) Να΄μαστε έτοιμοι. Αν, μη γένοιτο, γονατίσει η Ηγεσία, την Ιστορία θα πρέπει να τη σηκώσουμε στους ώμους μας εμείς, ο λαός!

Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος
(Ομιλία στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού 3.3.2019)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων