18/11/2022 18/11/2022 Μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στη νησιωτική μας παράδοση, παρουσίασε ο Πολιτιστικός Όμιλος ΔΩΔΩΝΗ χθες, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς. Την εκδήλωση πλαισίωσαν με την παρουσία τους οι ομάδες χορού της ΔΩΔΩΝΗΣ, και συντόνισε ο χοροδιδάσκαλος Γιώργος Γκολέμης. Η εκδήλωση προβλήθηκε διαδικτυακά μέσα από το κανάλι του «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»...
Ενορίες : Ευαγγελιστρίας Πειραιώς
18 Νοεμβρίου, 2022 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2022 - 14:36

«Θάλασσα και Παράδοση»: Μουσικοχορευτική εκδήλωση

Διαδώστε:
«Θάλασσα και Παράδοση»: Μουσικοχορευτική εκδήλωση

Μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στη νησιωτική μας παράδοση, παρουσίασε ο Πολιτιστικός Όμιλος ΔΩΔΩΝΗ χθες, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με την παρουσία τους οι ομάδες χορού της ΔΩΔΩΝΗΣ, και συντόνισε ο χοροδιδάσκαλος Γιώργος Γκολέμης. Η εκδήλωση προβλήθηκε διαδικτυακά μέσα από το κανάλι του «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» στο YouTube.

Η βραδιά επεφύλασσε ένα νοερό ταξίδι στα ελληνικά νησιά, με οδηγό την ελληνική παράδοση, η οποία μέσω του χορού, της μουσικής και του τραγουδιού, εξυμνεί την θάλασσα και την μεταμορφώνει σε μία από τις ψηφίδες που απαρτίζουν το ψηφιδωτό αυτής της παράδοσης.

Θάλασσα και Ελλάδα, είναι δύο λέξεις άρρηκτα δεμένες που προβάλλουν κυρίως την τουριστική πλευρά της χώρας μας. Ελλάδα και παράδοση, είναι δύο λέξεις που αντικατοπτρίζουν την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά της πατρίδας μας.

Ελλάδα, μία λέξη που λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ της θάλασσας και της παράδοσης. Είναι αυτές οι δύο λέξεις, θάλασσα και παράδοση, που φανερώνουν μέρος της πολιτιστικής παράδοσης μας, την ίδια τη ζωή πολλών από εμάς.

Η θάλασσα συνδέθηκε άρρηκτα με την ελληνική θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά. Εισέρχεται στο δημοτικό τραγούδι, την μουσική και το χορό και περνά σαν βιολογική ανάγκη της ανθρώπινης ύπαρξης.
Και το ταξίδι της βραδιάς στο μεγαλύτερο δώρο του Θεού στη χώρα μας, την θάλασσα, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε, με χορούς, μελωδίες και τραγούδια από τα πανέμορφα ελληνικά μας νησιά, που είναι ένα μοναδικό στολίδι της γης.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων