03/10/2023 03/10/2023 Στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, τελέστηκε η θεία λειτουργία από τον πρόεδρο του ΙΣΚΕ πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Σελλής και εφημέριο του καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου πόρτου Άργους, για τους Νεομάρτυρες της Ορθοδόξου εκκλησίας Ραφαήλ Νικόλαο και Ειρήνη, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023. Σήμερα ολοκληρώνεται το προσκύνημα των Ιερών λειψάνων των Αγίων από τη Μυτιλήνη ό που...
Ενορίες : Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου
03 Οκτωβρίου, 2023 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2023 - 15:52

Θεία Λειτουργία από τον πρόεδρο του ΙΣΚΕ στο Ναύπλιο για τους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία από τον πρόεδρο του ΙΣΚΕ στο Ναύπλιο για τους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη

Στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, τελέστηκε η θεία λειτουργία από τον πρόεδρο του ΙΣΚΕ πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Σελλής και εφημέριο του καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου πόρτου Άργους, για τους Νεομάρτυρες της Ορθοδόξου εκκλησίας Ραφαήλ Νικόλαο και Ειρήνη, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023.

Σήμερα ολοκληρώνεται το προσκύνημα των Ιερών λειψάνων των Αγίων από τη Μυτιλήνη ό που εδώ και μία εβδομάδα παρέμειναν στην πόλη του Ναυπλίου και είχαν τη χάρη οι πιστοί της Αργολίδας και όχι μόνο, να προσκυνήσουν και να πάρουν τη θεία χάρη των Αγίων.

Ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΙΣΚΕ ,τους πιστούς που κατέκλυσαν τον ναό από διάφορα μέρη της Πελοποννήσου, της Αττικής και της Στερεάς Ελλάδος.

Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη είναι οσιομάρτυρες της χριστιανικής εκκλησίας. Είναι νεοφανείς άγιοι καθώς μαρτύρησαν 10 χρόνια μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (1463 μ.Χ.). Σύμφωνα με μαρτυρίες φαίνεται πως φανερώθηκαν από το 1959 με θαυματουργικό και θαυμαστό τρόπο. Η εορτή τους είναι δυο μέρες μετά το Πάσχα, δηλαδή την Τρίτη της Διακαινησίμου ή Λαμπροτρίτη, στην ομώνυμη Μονή της Λέσβου.

Στις 23 Ιουνίου 1959 αποκαλύφθηκε ένας τάφος αγνώστων κοντά στο χωριό Θερμή της Λέσβου. Στο Ιερό αναλόγιο έψαλλε ο καθηγητής βυζαντινής μουσικής Ιωάννης Χαρβιαλής, λαμπαδάριος του Αγίου Πέτρου Άργους .

  • Τρίτη 3 Οκτωβρίου

Ώρα 5:00 μ.μ. Ιερά Παράκληση των Αγίων.

Ώρα 5:30 μ.μ. Αναχώρηση Ιερών Λειψάνων.

 

    

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων