20/03/2019 20/03/2019 Εορτάστηκε, κατά την Α΄ Κυριακή των Νηστειών, η μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης. Το πρωί της Κυριακής, εψάλλει η Ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια, με την μετοχή πλήθους ενοριτών και προσκυνητών, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, εκ μέρους των Πατέρων του...
Ενορίες : Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης
20 Μαρτίου, 2019 - 20:53
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2019 - 20:57

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Από την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Άγιο Φώτιο

Διαδώστε:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Από την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Άγιο Φώτιο

Εορτάστηκε, κατά την Α΄ Κυριακή των Νηστειών, η μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης.

Το πρωί της Κυριακής, εψάλλει η Ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια, με την μετοχή πλήθους ενοριτών και προσκυνητών, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, εκ μέρους των Πατέρων του Ναού ο π. Μακάριος μίλησε για τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας και για την ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων ύστερα από την μακρά περίοδο της Εικονομαχίας ενώ κατά την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση των Ιερών Εικόνων πέριξ του Ιερού Ναού και αναγνώσθηκε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας. Στο τέλος, άπαντες έψαλλαν υπερήφανα τον εθνικό μας ύμνο!

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων