31/12/2021 31/12/2021 Πολλοί είναι οι πιστοί που -λίγες μόνο ώρες πριν την δύση του 2021- προσέρχονται στους ιερούς ναούς της συμπρωτεύουσας, για να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν, ώστε η νέα χρονιά να είναι ένα έτος δημιουργικό, γεμάτο αισιοδοξία και αγάπη. Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης / Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» (ope.gr) Στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου,...
Ενορίες : Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης
31 Δεκεμβρίου, 2021 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2021 - 20:44

Θεσσαλονίκη: Ευλογία στις βέρες τους ενώπιον του Αγίου Δημητρίου

Διαδώστε:
Θεσσαλονίκη: Ευλογία στις βέρες τους ενώπιον του Αγίου Δημητρίου

Πολλοί είναι οι πιστοί που -λίγες μόνο ώρες πριν την δύση του 2021- προσέρχονται στους ιερούς ναούς της συμπρωτεύουσας, για να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν, ώστε η νέα χρονιά να είναι ένα έτος δημιουργικό, γεμάτο αισιοδοξία και αγάπη.

  • Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης / Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» (ope.gr)

Στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, τον πολιούχο της πόλης, προσκυνητές φτάνουν από το πρωί, για να ασπαστούν το ιερό λείψανο του προστάτη τους και να εναποθέσουν στην λάρνακά του τις ελπίδες τους.

Εκεί, βρέθηκαν και οι μελλόνυμφοι Γεώργιος και Δήμητρα που η ιστορία τους συγκίνησε τους εφημέριους του ναού. Σε μία εποχή που όλα αμφισβητούνται και που ο γάμος για πολλούς είναι απλώς μία τελετή, για τους δύο νέους είναι κάτι παραπάνω. Είναι μία πράξη ιερή, ένα σημαντικό μυστήριο. Θέλησαν λίγο πριν αναχωρήσουν για την Γερμανία, να ευλογήσει ο ιερέας τις βέρες τους ενώπιον του ιερού σκηνώματος του προστάτη της πόλης.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Θεόδωρος, ο οποίος ευλόγησε τις βέρες των δύο παιδιών, υπογράμμισε μιλώντας στον φωτορεπόρτερ του πρακτορείου ope.gr, Ραφαήλ Γεωργιάδη: «Ευλογήσαμε τις βέρες του Γεωργίου και της Δήμητρας, επειδή ιδιαίτερα ευλαβούνται και τιμούν τον άγιο στην ζωή τους. Η καταγωγή του Γεωργίου είναι από τις Σέρρες και της Δήμητρας από τη Γερμανία. Τα παιδιά περνώντας από τη Θεσσαλονίκη για να ταξιδέψουν στη Γερμανία ήρθαν να προσκυνήσουν τον Άγιο, να ευλογήσουμε τις βέρες και με το καλό να προγραμματίσουν το γάμο τους».

Παράλληλα, ο π. Γεώργιος δώρησε στο ζευγάρι μία εικόνα του Αγίου και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων