13/05/2022 13/05/2022 Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμότειχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμάσκηνου, τελέστηκε σήμερα το απόγευμα ο πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός στον περικαλλή ιερό ναό Αγίου Θεράποντος στην Κάτω Τούμπα. Κείμενο-Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Προϊστάμενος του ιερού ναού και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπολεως Θεσσαλονίκης, αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, αρχιμ. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης και...
Ενορίες : Αγίου Θεράποντος Κάτω Τούμπας
13 Μαΐου, 2022 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2022 - 20:53

Θεσσαλονίκη: Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου στον πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Θεράποντος

Διαδώστε:
Θεσσαλονίκη: Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου στον πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Θεράποντος

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμότειχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμάσκηνου, τελέστηκε σήμερα το απόγευμα ο πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός στον περικαλλή ιερό ναό Αγίου Θεράποντος στην Κάτω Τούμπα.

Κείμενο-Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Προϊστάμενος του ιερού ναού και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπολεως Θεσσαλονίκης, αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, αρχιμ. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης και πλειάδα ιερέων και διακόνων.

Ο Μητροπολίτης Διδυμότειχου κ. Δαμασκηνός στην ομιλία του, αρχικά, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για την πρόσκληση του, να συμμετέχει και να τελέσει ο ίδιος τον πανηγυρικό Εσπερινό και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ζωή του Αγίου Θεράποντα.

Ο Άγιος Θεράπων είναι μια πολυπληθής ενορία στην κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα ναό με πλούσιο φιλανθρωπικό και ποιμαντικό έργο, με πολλές δράσεις όλο το χρόνο και όπως τονίζουν ενορίτες στο ope.gr αποτελεί το καύχημα της περιοχής.

Το παρών στον πανηγυρικό εσπερινό έδωσε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονικης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, φορείς των τοπικών και Στρατιωτικών αρχών, καθώς και πιστοί από όλη την Θεσσαλονίκη, που ήλθαν να προσκυνήσουν τον Άγιο και να λάβουν τις ευλογίες του.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων