07/08/2022 07/08/2022 Την Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, πανηγύρισε το ομώνυμο βυζαντινό Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Παναγούδας – Παναγίας Γοργοϋπηκόου, της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, το διήμερο 5 και 6 Αυγούστου 2022. Καθόλη τη διάρκεια της Ιεράς Πανηγύρεως, τέθηκε προς προσκύνηση απότμημα εκ της χειρός του Αγίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου, το οποίο φυλάσσεται μόνιμα πλέον στον Ιερό...
Ενορίες : Ιερός Ναός Παναγούδας - Γοργοϋπήκοος
07 Αυγούστου, 2022 - 16:58
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2022 - 16:55

Θεσσαλονίκη: Πανηγύρισε το παρεκκλήσι του Ι.Ν. Παναγούδας – Παναγίας Γοργοϋπηκόου

Διαδώστε:
Θεσσαλονίκη: Πανηγύρισε το παρεκκλήσι του Ι.Ν. Παναγούδας – Παναγίας Γοργοϋπηκόου

Την Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, πανηγύρισε το ομώνυμο βυζαντινό Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Παναγούδας – Παναγίας Γοργοϋπηκόου, της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, το διήμερο 5 και 6 Αυγούστου 2022.

Καθόλη τη διάρκεια της Ιεράς Πανηγύρεως, τέθηκε προς προσκύνηση απότμημα εκ της χειρός του Αγίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου, το οποίο φυλάσσεται μόνιμα πλέον στον Ιερό Ναό Παναγούδας, εδώ και μικρό χρονικό διάστημα, μετά από φιλόστοργη προσφορά της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.

Κατά τη διάρκεια της Εορτής, τελέστηκαν κατά την παραμονή, 5 Αυγούστου 2022, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας, Ιερά Αγρυπνία και ευλόγηση των σταφυλιών.

Ανήμερα της Πανηγύρεως, 6 Αυγούστου 2022, τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας, Ιερά Παράκληση και Ιερό Ευχέλαιο.

Το διάστημα του εορταστικού διημέρου, εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που μετείχαν στο λειτουργικό πρόγραμμα, ενώ πλήθος κόσμου, λόγω της κεντρικής θέσης του παρεκκλησίου (στην περιοχή της Καμάρας), άναψε ένα κερί και προσκύνησε την Ιερά Εικόνα της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας.

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Ιερά Αγρυπνία την παραμονή της εορτής, καθώς και την Ιερά Παράκληση και το Ιερό Ευχέλαιο ανήμερα το απόγευμα, τέλεσε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παναγούδας, αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Μάτσας. Τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τέλεσε ο αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Νακόπουλος, εκ του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων